Lars Vilks konferansı iptal edildi

İslam karşıtı söylemleri ve çizdiği Hz. Muhammet karikatürleriyle İslam dünyasında nefret uyandıran İsveçli sanatçı Lars Vilks en son Danimarka’da verdiği konferans lokali kurşunlanmış ve bir kişi yaşamını yitirmişti.

Lars Vilks konferansı iptal edildi
Lars Vilks konferansı iptal edildi
Bu içerik 1205 kez okundu.

Lars Vilks bu sefer Stockholm’un 350 km batısındaki Karlstad Üniversitesinde 17 Martta vereceği konferans son anda gövenlik nedeniyle iptal edildi. Üniversite güvenlik sorumlusu Jan Gambring olayı doğrulayarak, “Konferansın ve Vilks’in güvenliğini garanti edemeyiz” açıklamasını yaptı.


Lars Vilks’in 17 Mart’ta vereceği konferansın  tarihi 16 Şubat kesinleşmiş ama o zaman Danimarka’daki olay yaşanmamıştı. Gambring, “Doğru, tarih 17 Mart olarak belirlendi ama Danimarka olayı gündemde yoktu. Üniversite yönetimi olarak yaptığımız toplantılar sonucunda konferansın güvenliğini sağlayıp sağlayama konusunda tereddütler yaşadık ve sonuç olarak iptal etmeye karar verdik” ifadelerine yer veriyor.


17 Mart’taki Konferans Dışpolitika Derneği tarafından düzenlenecekti. Koferansın iptal edildiğini öğrenen Lars Vilks kendi blog sayfasından yorumlayarak, “Bugün geç saatlere doğru bilgilendirildim (aslında bilgi veren kişi dün diyor). Üniversite güvenlik nedeniyle Dışpolitika Derneği’nce düzenlenen konferansımı iptal etmiş. Polisin mi, yoksa üniversite dekanının kendi değerlendirmeleri mi, bu konuda henüz birşey bilmiyorum. Üniversitede ‘Düşünce özgürlüğü’ farklı bir söylemle yani şiddet sözüyle nasıl açıklanabilir? Bu iptalin arkasında başka nedenler yatıyor olmalı” değerlendirmesini yapıyor.


Lars Vilks bundan üç yıl öncede Karlstad Üniversitesinde verdiği bir konferansta yumurta yağmuruna tutulmuş ve konferansı yarım kalmıştı.


İsveç Postası

lars vilks karlstad üniversitesi konferans dışpolitika derneği güvenlik iptal
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ