ICABUTİK’TEN BÜYÜK TEPKİ

Büyük alışveriş zincirine sahip ICA Mağazalarının şubelerinde zaman zaman olmadık şeyler yaşanıyor. Avrupa’nın çeşitli kentlerinden gelmiş göçmenlerin eşyalarını çok düşük ücretle sakladıkları mağazaların dolapları anlamsız bir nedenle boşaltılarak, içerisindeki eşyalar dışarı atılıyor.

ICABUTİK’TEN BÜYÜK TEPKİ
ICABUTİK’TEN BÜYÜK TEPKİ
Bu içerik 1297 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

MALMÖ – Malmö’de ICA Mağzalarının bir şubesi dolaplarındaki sürekli olarak saklanan kişisel eşyalardan bıktığı ve temizlenmeyen dolapların sağlık açısından taşıdığı riskleri bahane ederek Avrupa’dan çeşitli ülkelerinden gelmiş insanlarının dolaplardaki eşyalarını boşaltarak yerlere attı. Atılan eşyalar arasında pasaportlar, paralar, ilaçlar ve giysiler var.

İsveç gazetesi Sydsvenska’nın haberine göre, koruma dolaplarında bulunan eşyalar sahipleri beklenilmeden boşaltılarak içerisindekiler yere atıldı. Mağaza yetkilileri dolapların uzun süreli eşya korunması için olmadığını ve hergün temizlenmeleri gerektiğini savunuyorlar.

Dolaplardaki eşya sahipleri mağaza hakkında polise suç duyurusunda bulunuyorlar ama polis kurumu herhangi bir işlem yapmaktan kaçınıyor.

Mağaza sahibi Peter Akesson, “Neyin doğru neyin yanlış olduğu belli olmayan oldukça karmaşık bir sorun. Biz insanların özel eşyalarına dokunmak ya da dışarı atmak gibi niyetimiz yok. Fakat dolaplarımız günlük alışveriş yapanların eşyalarını geçici olarak korumalarına yöneliktir. Yoksa, uzun süreli eşya saklanmasına değl” ifadelerini kullanıyor.

ica malmö göçmenler dolap eşya pasaport para ilaç boşaltmak
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ