YUNANİSTAN’DA YARIN GENEL GREV VAR

Başbakan Aleksis Çipras’ın AB ve IMF ile ekonomik krizi çözmek için imzaladığı sözleşmeyi kabul etmeyen Yunan kamuda çalışanların sendikaları Çarşamba günü ülke çapında 24 saatlik “Genel Grev”e gidiyor.

YUNANİSTAN’DA YARIN GENEL GREV VAR
YUNANİSTAN’DA YARIN GENEL GREV VAR
Bu içerik 1247 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Çipras’ın ülkesindeki ekonomik krizi çözmek için AB ve IMF ‘ye karşı verdiği uzun mücadelede ufak tefek değişikliklerle kabul edilerek sözleşme imzalanmıştı. Bu sözleşmenin imzalanmasından sonra Bu sözleşmenin imzalanmasından sonra unan halkı hoşnutsuzluğunu, kızgınlığını yavaş yavaş yükseltmeye başladı. Dün akşam saatlerinde parlamento önünde gösterilerle hoşnutsuzluklarını dışavurdular.

Kamu çalışanlarını temsil eden sendikalar anlaşmayı protesto etmek için 24 saatlik ülke çapında greve gidiyorlar. Çipras’ın koalisyon ortağı “Bağımsız Yunanlılar Partisi”nin de sözleşmeye tepkili olduğu ve meclisteki kanun değişikliklerine sıcak bakmadığı algısı var. Bu durum koalisyon hükümetinin düşmesini getirebilir.

Kimi basın kaynakları attıkları başlıklarda AB, Yunanistan’dan “Hayır”ın öcünü mü alıyor sözlerine rastlanıyor. AB, aslında öç alma havasında değil ama, tam anlamıyla Yunanistan’ın başına Çipras eliyle “Kapitülasyon çuvalı”nı geçirdi, denebilir. Bu anlaşmayla Çipras, AB ve IMF’ye teslim olmuş durumda.

Aleksis Çipras seçimlerde kemer sıkma politikalarına karşı geldiği için yüksek oy oranına ulaştı. Fakat AB ve kreditörlerle vardığı uzlaşma gerçeğin hiç de Çipras’ın seçim penceresinden gördüğü gibi olmadığını görüldü. Az ödünle kurtulurum sanısına kapıldı ve kolunu kaptırdı. Kaptırılan kol, Yunanistan’a çok pahalıya mal olacak gibi görünüyor. Gerçi Çipras yükün sosyal adalet anlayışı temelinde paylaşılacağını vurguluyor ama, iş, Çipras’ın düşündüğü gibi olmadığını hükümeti yıkıldıktan sonra görecek. Çipras her ne kadar, “Yük sosyal adalet temelinde paylaşılacak. Daha önce kriz döneminde bedel ödemeyenler bu sefer yükü üstlenecek” derse desin, fakat “kazın ayağı” hiç de öyle olduğunu göstermiyor.

Kamu sendikalarının 24 saatlik iş bırakma grevi ülkeyi felç edebilir ve hükümetin düşmesini getirebilir.

aleksis çipras yunanistan genel grev ab imf
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ