Göçmen Bakan Erik Ullenhag piknik alanındaydı

Kulu Gelişim Vakfı tarafından Rinkeby yakınlarındaki Eggeby alanında düzenlenen piknik günü bir bakanı ağırladı.

Göçmen Bakan Erik Ullenhag piknik alanındaydı
Göçmen Bakan Erik Ullenhag piknik alanındaydı
Bu içerik 1424 kez okundu.

Havanın güneşli ve sıcak olması piknikçileri oldukça sevindirdi. Mangallarını alan aileler piknik alanına geldiler. Etrafı kömür ve et kokusu saraken, çocuklar çimler üzerinde oynamanın tadını çıkardılar. Kasetçalarlardan yükselen çeşitli müzikler ortamı tam bir bayram havasına döndürdü.
 

Çeşitli uluslardan insanlar kardeşlik ve dostluk içerisinde yana yana günün ve güzel havanın tadını çıkardılar. Bol bol müzik eşliğinde eğlendiler.
 

Piknik alanının beklenmeyen bir de konuğu vardı. Göçmen ve Uyum Bakanı Erik Ullenhag. Ullenhag yanında sekreteri ve basın danışmanıyla sesiz sedasız gelerek piknikçilere sürpriz yaptı deneilebilir. Piknik alanındakilerle konuşan, şakalaşan bakan oldukça neşeli olduğu her halinden belliydi.
 

Bakan daha sonra Kulu Gelişim Vakfı piknik yerine gelerek oradakilerle ve vakıf başkanı A. Haydar Akan’la sohbet etti. Bakanın Kulu ve  Kululular hakkında bir hayli bilgiye sahip olduğu pek şaşırtıcı olmadı. Kuluyu mutlaka görmek istediğini de ekledi. Bunun üzerine Hamza Erdal, “ Sayın bakan önümüzdeki yıl İsveç seçimleri var. İsterseniz seçim startını Kulu’da başlatabilirsiniz” dedi. Bakan,”Neden olmasın, ilginç bir öneri” sözlerini dile getirdi.
 

Bakan, Kulu Gelişim Vakfı ve Kululular hakkında kısa bilgi aldıktan sonra konu ister istemez son günlerde İsveç gündeminden de düşmeyen Türkiye’deki  olaylara geldi. Bakana olaylarla ilgili bilgiler aktarıldı. Bakan Türkiye’de protestoculara yönelik polis şiddetini doğru bulmadığını ve iktidarın düşünmesini gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin bölge için çok önemli bir konumda bulunduğunu ve bunu şiddet ya da karışıklıklarla değil, sükunetle çözüm götürmesinin daha doğru olacağını ifade etti. Bir piknikçinin, “Türkiye’deki polis şiddetini hükümet olarak kınamayı düşünmüyor musunuz?” sorusuna, “Hükümetimiz bunu düşünebilir” dedi. Bu hükümetin Türkiye’yle çok sıcak ilişkileri olduğunu da söylemeden edemedi.
 

Kendisine ikram edilen kahve, incir tatlısı ve mangal etini yedikten sonra alandakilere teşekkür ederek ayrıldı.

 

İsveç Postası

Erik Ullenhag Kulu Gelişim Vakfı Kulu Gelişim Vakfı Kulu Utveckling Stiftelsen Kulu Gelişim Vakfı Piknik
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ