PEGİDA’NIN İSVEÇ KOLU KENDİNİ FES EDİYOR

2014 sonbaharında İslam karşıtı olarak Almanya’nın Dresden kentinde kurulan Pegida (Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) örgütü pek çok İslam karşıtı gösteri düzenledi.

PEGİDA’NIN İSVEÇ KOLU KENDİNİ FES EDİYOR
PEGİDA’NIN İSVEÇ KOLU KENDİNİ FES EDİYOR
Bu içerik 1313 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

2015 yılında Pegida’nın İsveç versiyonu Malmö’de galerist Henrik Rönnquist ve sokak ressamı Dan Park tarafından kuruldu. İsveç’in Malmö, Linköping, Uppsala och Göteborg gibi kentlerinde düzenlediği İslam karşıtı gösterilerde aradığını bulamayan ve katılmcı sayısı üçü beşi geçmeyen İsveç Pegida’sı kendini fes etme kararı aldı.

İsveç’te internet üzerinden yayınlanan Fria Tidningen (Özgür Gazete)’in haberine göre meydanlarda aradığını bulamayan ve karşılarında kendilerinden kat kat fazla karşı protesto grubuyla karşılaşan Pegidacılar kendilerini fes etme kararı alarak internet sayfalarını bir başka adla yayınlamaya başladılar. Kendileri için belirledikleri yeni ad “İsveç için – şimdi” (För Sverige – nu)oldu. İnternet sayfalarında İsveç’in kültürel ve tarihsel değerlerini ele alıp işleyeceklerini yazıyorlar. Örneğin düşünce özgürlüğü, gelenekler, Yazortası Bayramı ve İsveç Bayrağı gibi...


                                                                   Malmö'de Pegida karşıtı göstericiler

Malmö’de sokak ressamlığı yapan Dan Park yaptığı ve Hz. Muhammed’i aşağılayan sanatsal değerden yoksun resimleriyle tanınmaya çalışıyordu. Dan’ın resimlerini Henrik Rönnquist galerisinde sergilemiş ve arkasından Pegida  Malmö’yü kurmuşlardı.


                                                                Jönköping'te gösteri yapan bir avuç Pegidacılar

Sokak Ressamı Dan Park ve galeri sahibi Henrik Rönnquist hakkında “bir halk grubuna karşı kışkırtıcılık” yapmaktan haklarında kamu davası açılmıştı.

pegida malmö fes islam karşıtı henrik rönnquist dan park
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ