İSVEÇ’E GELEN MÜLTECİ SAYI 10 BİNİ AŞTI

Afganistan, Irak, Suriye ve bazı Afrika ülkelerinden İsveç’e gelen mülteci sayısı her geçen gün artıyor. Mültecilerden bir bölümü Finlandiya ve Norveç’e devam etmeyi yeğlerken, İsveç’te kalabilmek için 2 300 kişi sığınma talebinde bulundu.

İSVEÇ’E GELEN MÜLTECİ SAYI 10 BİNİ AŞTI
İSVEÇ’E GELEN MÜLTECİ SAYI 10 BİNİ AŞTI
Bu içerik 1510 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Avrupa’da yaşanan mülteci krizine çözüm yolları aranıp birtakım anlaşmalar sağlansa da mülteci akımın pek durmayacağı anlaşılıyor. ABD ile Batı’nın birlikte yaratığı Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika kargaşası içerisinden binbir zorluklarla kaçan insanlar yine Batı’dan medet umuyorlar. Batılı halk, “Ah, vah, zavallılar” mantığıyla mültecileri savunmaya çalışıyorlar. Mültecilerin neden kapılarına dayandıklarını sorgulamadan.

Malmö ve Stockholm Tren garalarında gönüllü halkın yanısıra yardmcı olmaya çalışan İsveç Kızıl Haç’ı mültecilerin sağlık sorunlarıyla da yakından ilgileniyor. Gönüllü doktorlar ve hemşireler eşliğinde sağlık yardımları sunmaya çalışıyorlar. Sağlıksal yardıma gereksinmesi olan o kadar çocuk ve yetişkin var ki, bazen yetişmeleri olanaklı olmuyor. Gözünde elbombası parçası taşıyan çocuktan ayakları yürümekten parçalan, akciğer iltihabına yakalanan olan insanlara kadar...

Gönüllü insanlar ordusu elelrinden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorlar. Evlerinden yemek pişirip getirenler, alışveriş merkezlerinden hazır yiyecek birşeyler alanlar, büfe ve lokanta işletmecileri hepsi de yardımcı olmaya çalışıyorlar ama nereye kadar?

Göçmen Devlet Kurumu gelen insanlara yer bulmakta oldukça zorlandığını ellerindeki yerlerin tüm dolu olduğunu söylüyorlar. Genellikle halktan yardım talebinde bulunuyorlar.

“Mülteciler Hoş geldiniz” sloganı altında gönüllü yürütülen işler, insanların stressli anlar yaşamalarına da neden oluyor ama bu durumdan pek fazla yakınmıyorlar. İnsanlara yardım etmeye çalışan bir tıp öğrencisi boş zaman bulduğum an “buradayım” diyor.

isveç stockholm mülteci kızıl haç yardım sığınma
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ