İsveç Barışgücü Askerleri Suriye Yolunda

İsveç Birleşmiş Milletler Örgütü Başkanı Ban Ki Moon’un arzusu üzerine Suriye Golan Tepelerine asker yollamayı düşünüyor.

İsveç Barışgücü Askerleri Suriye Yolunda
İsveç Barışgücü Askerleri Suriye Yolunda
Bu içerik 1410 kez okundu.

STOCKHOLM – İsveç BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’dan gelen öneriye olumlu baktıklarını dile getiren sinyaller vermeye başladı. İsveç tek başına Barışgücü askeri yollamak yerine Kuzey ülkelerinden (Norveç, İsveç, Finlandiya) oluşacak bir Barışgücü’nden yana gibi görünüyor.
 

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt’in bu isteğe olumlu baktığını İsrail gazetesi Haaretz yazıyor. Bu konuda Bildt’ten olumlu ya da olumsuz şimdiye kadar bir açıklama yapılmadı. BM Golan tepelerinden askerlerini  geri çekmeyi düşünen Avusturyalılar’ın yerine düşünüyor. Ban Ki Moon 370 Avusturya askerinin yerine 1250 yeni bir barışgücü askeri istiyor.
 

Avusturya’nın ani olarak askerlerini geri çekme planları karşısında Moon, diğer ülkelerin gereken sorumluluğu alması gerektiğini geçen hafta açıklamıştı. Avusturya’nın askerlerini çekmesinin büyük bir boşluk doğurcağını dile getiren Moon, “Bu durum orada geriye kalan Barışgücü askerlerinin operasyon yeteneğini azaltacaktır” dedi.
 

Golan Tepelerindeki Barışgücü askerleri Undof – Gücü olarak 1974 yılında 900 askerden oluşan bir birlik olarak yerleştirilmişti. Bu askerler Avusturya, Hindistan ve Filipin askerlerinden meydana geliyor. Barışgücü askerleri ağır silahlar yerine hafif silahlarla görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Bu durumun da değişmesi gerektiğini vurgulayan Moon, o bölgedeki Barışgücü askerlerinin ağır silahlarla da donatılması gerektiğinin altını çiziyor.

 

İsveç postası

Birleşmiş Milletler Golan Tepeleri Barışgücü İsveç Barışgücü Ban Ki Moon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ