BOTKYRKA TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİNE BOMBA ATILDI

Stockholm’un güneybatı semtlerinde yerleşim yeri olan Fittja’da bulunan Botkyrka Türk Kültür Derneği’ne tahrip gücü yüksek patlayıcı atıldı. Patlamada dernekte kimse bulunmadığı için ölen ya da yaralanan olmadı.

BOTKYRKA TÜRK KÜLTÜR  DERNEĞİNE BOMBA ATILDI
BOTKYRKA TÜRK KÜLTÜR  DERNEĞİNE BOMBA ATILDI
Bu içerik 1896 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Çarşamba gecesi Stockholm’un güneybatı semtlerinden Türklerle Kürtlerin yoğun olarak yaşadıkları Fittja’da bulunan Türk Kültür Derneği’ne patlama tahrip gücü yüksek bomba atıldı. Patlamada dernekte kimse bulunmadığı için ölen ya da yaralanan olmazken derneklokalinde  büyük ölçüde maddi zarar meydana geldi.

Polis patlamanın çok güçlü olduğunu ifade ederken, patlamaya yönelik teknik çalışmaların sürdüğünü ve herhangi bir kişi ya da örgüt hakkında kuşku duymadıklarını açıkladı. Polis bölgeyi geniş çaplı güvenlik şeridine alırken ekiplerini güçlendirdi. Ayrıca, yakında bulunan Fittja Ulu Cami ve bazı adrerslerin korunmaya alındığını duyurdu.



Geçen Cumartesi günü Fittja merkezde PKK  bir gösteri düzenleyerek Türkiye’nin PYD/YPG ye yönelik bombardımanlarını ve Türkiye’deki olayları protesto etmişlerdi. Gösteri sonrası bir kişi bir arabadan açılan ateşle yaralanmıştı.

Bunun üzerine gösteri alanına çok yakın olan Botkyrka Türk Kültür Derneği gösteriye katılan yaklaşık iki yüz kadar Kürt tarafından taşlı sopalı saldırıya uğramıştı. Olay polse intikal etirilmişti.

Çarşamba akşamı dernekte kimsenin bulunmadığı sırada atılan tahrip gücü çok yüksek bomba dernekte geniş kapsamlı maddi zararın oluşmasına neden oldu.



PKK, İsveç’te Türklerle Kürtleri karşı karşıya getirmek için uzun yıllardır çaba harcıyordu. Geçen sonbahar döneminde önce bir Türk derneğine bir hafta sonrada bir Kürt derneğini patlayıcılar atılmıştı.

Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkanı İsmail Zengin kısaca, “Elbette derneğimizin saldırıya uğraması bizi üzdü. Bizim aynı bölgeden gelmiş ve burada da aynı bölgelerde birlikte oturanlar olarak Kürt kardeşlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Bu tür eylemler aramızı bozmaya yetmeyecektir.” Değerlendirmesini yaptı.

Botkyrka Türk Kültür Derneği üyeleri, aynı yerde oturan Kürtler Cumartesi günü saat 14.00 de olayı kınayan bir protesto eyleminde bulunacaklar.

Türkiye Cumhuriyeti İsveç Büyükelçisi Kaya Türkmen, bugün derneği ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunacak.

stockholm botkyrka türk kültür derneği bomba fittja
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ