CHP İSVEÇ BİRLİĞİ MALİ KONGRESİNİ YAPTI

CHP İsveç Birliği 19 Mart 2016 tarihinde yapmayı planladığı Mali Kongresi’ni gerekli çoğunluk sağlanamayınca 3 Nisan tarhine ertelemişti. Bugün yapılan Mali Kongre’de bir yıllık çalışma dönemine ilişkin yapılanlar anlatıldı.

CHP İSVEÇ BİRLİĞİ MALİ KONGRESİNİ YAPTI
CHP İSVEÇ BİRLİĞİ MALİ KONGRESİNİ YAPTI
Bu içerik 1834 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


İsveç’te bir yıl önce (17 Ocak 2015) kurulan ve arka arkaya iki seçim yaşayan CHP İsveç Birliği çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 3 Nisan 2016 Pazar günü Mezze House’ta sabah kavaltısında buluşan üyeler, kahvaltıdan sonra kongre çalışmalarına başladılar. Divan Başkanlığına Haydar Akan, Sekreterliği Taner Yıldız ve üyeliklere Nalan Demirörs ile Nilüfer Ulu seçildiler.

Kongre şehitlerimiz adına saygı duruşuyla başladı. Gündemin kabulünden sonra açılış konuşmasını yapan CHP İsveç Birliği Başkanı Hakan Güner bir yıllık çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.


                                                                                                      Saygı duruşu


                                                                                                   Divan Kurulu



Hakan Güner, “Birlikte yaptığımız toplantıların, buluşmaların en güzel yanı düşünce alışverişinde bulmamız ve birlikteliğimiz bir kez daha gözden geçirmiş olmamızdır. Kuruluşumuzun üzerinden bir yıl gibi kısa bir zaman geçti. Bu süreç içerisinde iki seçim yaşadık. Seçim çalışmalarında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Seçim sandıklarının korunması ve Türkiye’ye sevki konusunda titizlikle yapılmasını gerekenleri yaptık. Yurtdışında kurulmuş olmamızdan dolayı buradaki kurumlara partimizi daha iyi tanıtmak ve ilişkilerimizi geliştirmek gibi bir çabamız var. Türk vatandaşları olarak İsveç’e ne kadar entegre olduğumuz da çok önemlidir. Burada kardeş parti olarak gördüğümüz İsveç Sosyal Demokratları var. Başta bu partiyle olmak üzere tüm siyasi partilerle ilişkilerimizi geliştireceğiz. Üyelerimizin aynı zamanda bulundukları bölgelerde Sosyal Demokrat partiye üye olmaları ve onların etkinlikleri içerisinde ne kadar yer alabilirsek, o kadar bizler için yararlı olacaktır. Bizim gücümüzde böylece iki ya da üç katına çıkacaktır. Özellikle de gençlerimizi SSU’ye üye olmaya özendirmeye çalışmalıyız.” diyerek, Sosyal Demokrat parti içerisinde de çalışmaların çok önemli olduğunu vurguladı.


                                                  Toplantıya katılan en küçük üye anneannesinin kucağında

Hakan Güner, İsveçli Sosyal Demokratlar tam bizim gibi düşünmüyor diyerek insanların gereksiz dedikodularla  ya da Hakan’ın  o kişi ya da kişilerle ne işi var, falan milletvekili bizim toplantıya neden geldi gibi gereksiz işler üzerine çene yoranların varlığına dikkat çekerek, eleştiriler getirdi. Güner,  “Bizim oralarda yer olmamız gerçeğini iyi kavramamız gerekiyor. Sadece Türkiye’ye yönelik bir dernek olursak kendimizi geliştiremeyiz. Boşa kürek çekeriz” dedi.



Mali Rapor hakkında bilgi verildi. Raporla ilgili konuşmaların ardından Mali Rapor oybirliği ile kabul edildi. Mali Rapor sonrası üyeler söz alarak açıklamalarda bulundular.




Mali Kongrede çalışma gruplarının oluşturulması kabul edilerek ilk elde dört alanda gruplar için çalışacak kişilerin gerek salonda gerekse daha sonraki katılımlarla yürütülmesi kararlaştırıldı. Bu gruplar;

1 – Sosyal ve Kültürel Etkinler

2 – Basın ile ilişkiler

3 – Sendikalar ve Sivil Toplum Örgütleriyle ilişkiler

4 -  Bölgesel (yerel) Örgütlenme ve bölgesel çalışmalar


                                                                                                        Kahvaltı


                                                                         Toplantıdan geriye kalanlar toplu halde

stockholm chp isveç birliği mali kongre hakan güner mezze house
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ