İZLANDA BAŞBAKANI İSTİFA ETTİ Mİ, ETMEDİ Mİ?

Panama belgeleriyle gündeme bomba gibi düşen İzlanda Başbkanı Sigmundur Davíd Gunnlaugsson’un istifa edip etmediği yılan hikayesine döndü. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Başbakanın istifa etmediği ve belirsiz bir zamana kadar ‘ara’ verdiği açıklandı.

İZLANDA BAŞBAKANI İSTİFA ETTİ Mİ, ETMEDİ Mİ?
İZLANDA BAŞBAKANI İSTİFA ETTİ Mİ, ETMEDİ Mİ?
Bu içerik 1333 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


İzlanda Başbakanı Sigmundur Davíd Gunnlaugsson başbakan olduktan sonra işlerini eşine devrettiği ve kriz döneminde paralarını offshore hesaplarıyla Panama’daki gizli banka hesaplarına aktardığı ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine ülke çapında protestolar düzenlenerek Başbakan Sigmundur Davíd Gunnlaugsson’un istifası istenmişti. Protestolar ve diğer siyasi partilerin baskıları üzerine başbakanın istifa ettiği duyuruldu.

Salı gecesi Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada tersi ileri sürüldü. Ofis,”Başbakan istifasını geri aldı ama belirsiz bir zamana kadar çalışmalarına ‘ara’ verdi. Partisinin başında duruyor” denildi.



Bu açıklamadan sonra gerçekten Başbakanın istifa edip ya da etmediği tartışılmaya başlandı. Kimi kaynaklar Başbakan Sigmundur Davíd Gunnlaugsson’un muhalefet partileriyle uzlaşmaya çalıştığını ve toplantılar yaptığını duyurdu.

Başbakanlık Ofisi skandalla ilgili olarak, “Başbakan ve eşi mal varlıklarıyla ilgili deyatlı bilgiler verdiler. Onlar mal varlıklarının durumuyla ilgili İzlanda Vergi Dairesi’nden hiçbir şey saklamış değiller. Eşinin Wintris şirketiyle ilgili vergi beyannameleri 2008 bu yana düzenli veriliyor. Şirketin vergileri İzlanda’da ödeniyor” açıklamalarını yapıyorlar.

Bu durumun önümüzdeki günlerde tüm yönleriyle ortaya çıkacağı ve Başbakan Sigmundur Davíd Gunnlaugsson’un yalan söyleyip söylemediği daha iyi anlaşılacaktır.

izlanda başbakan sigmundur david gunnlaugsson istifa wintris offshore panama belgeleri offshore
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ