İSVEÇ-AZERBAYCAN DERNEĞİ’NDEN MUHTEŞEM NEVRUZ KUTLAMASI

İsveç -Azerbaycan Derneği düzenlediği bir etkinlikle “Nevruz”u kutladı. Kapalı alanda yapılan kutlamaya 400 civarinda kişi katıldı. Dernek Başkanı Sevda Dadasheva kutlamaya katılımdan oldukça memnundu.

İSVEÇ-AZERBAYCAN DERNEĞİ’NDEN MUHTEŞEM NEVRUZ KUTLAMASI
İSVEÇ-AZERBAYCAN DERNEĞİ’NDEN MUHTEŞEM NEVRUZ KUTLAMASI
Bu içerik 2011 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Nevruz Farsça bir sözcük olup “Yeni gün” anlamına gelmektedir. Baharın başlangıcı sayılan 21 Mart tüm Asya toplumlarında bir kutlama günüdür. Yüzyıl boyu gelenekselleşmiş ve her ulus kendisine göre bir efsane uydurmuştur. Türkler için “Nevruz” Ergenekon’dan dağın demir madeni bölümünün eritilerek açılan tünelden çıkma ve yeryüzüne yayılma semboludur. Bugün de Türkler “demiri döverek” eritirler ve biçim veririler. Dilekler tutularak yakılan ateşin üzerinden atlama ve eğlence önemli yer tutar.

Azerbaycan halkımızda kendine göre "Nevruz"un özünden ayrılmadan yıllar içinde gelişen, yerleşen geleneklerle kutlamaktadır. Çocukların ev kapılarına bıraktığı şapkalar, ev ziyaretleri vbg...

Azerbaycan ulusal marşının birlikte okunmasından sonra İsveç-Azerbaycan Derneği Başkanı Sevda Dadasheva kutlamanın açılışında Nevruz’un Azerbaycanlılar arasında ve İsveç’te kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren bir konuşma yaptı. Tüm dünyaya barış dileklerini sundu.



Azerbaycan’dan gelen sanatçıların seslendirdikleri hem Türkiye Türkçesinde hem de Azerbaycan Türkçesindeki türküleriyle kutlamaya katılanlar bol bol eğlendiler, geleneksel oyunları sergilediler.

Gece konuk olarak katılan sanatçı Bora Serbülent şarkılar söyledi. Bora Serbülent’in fon müziği eşliğinde Alçın Mutlu Hafif şiirler seslendirdi.

Gecede düzenlenen çekilişlerle katılımcılardan bir tanesi Atlasglobal hava şirketinden Stockholm – İstanbul gidiş-geliş uçak bileti kazandı.























 

 

 

 

 

 

 

 

 



















































Nevruz İsveç-Azerbaycan Derneği kutlama Sevda Dadasheva
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ