AB ÜLKELERİNDE TELEFON TRAFİĞİ UCUZLUYOR

Avrupa Birliği Parlamentosu bugün birlik içerisinde telefon trafiği dolaşımını ucuzlatan bir karara imza attı. 15 Haziran’dan itibaren AB ülkeleri telefon ücretleri düşerken ayrıca internet ve SMS için ekstra ücret ödenmeyecek.

AB ÜLKELERİNDE  TELEFON TRAFİĞİ UCUZLUYOR
AB ÜLKELERİNDE  TELEFON TRAFİĞİ UCUZLUYOR
Bu içerik 1819 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


AB üyesi vatandaşları tatilden evlerine döndükleri zaman şok eden telefon faturalarıyla karşılaşabiliyorlardı. Bu durum geniş çaplı yakınmalara ve politikacılara baskılara neden oluyordu. Bu olayı çözmek için bir yıldan fazla AB Parlamentosu çalışmalarını sürdürüyordu. Nihayet parlamentoda alınan bir kararla bu durum çözülmüş oldu.

Bu durumu değerlendiren pek çok politikacı bu durumun tüketiciler için büyük bir zafer olduğunu konusunda birleşiyorlar. 15 hazirandan sonra AB içerisinde her türlü telefon ve internet kullanımı üye ülkelerdeki kullanım  geçerli olacak.

AB Parlamentosu bugün aralarında anlaşarak AB içindeki farklı telefon fiyatlandırmalarına son vermiş oldu. AB içindeki telefon şirketleri farklı farklı ücretlendirmeler yaparak bunu kullanıcılara yansıtıyorlardı.

AB Parlamentosu adına bir basın bildirisi yayınlayan sözcü Miapetra Kumpula-Natri, “15 Haziran tarihini kutlayabiliriz. Çünkü AB içinde ekstra telefon ücretlendirilmesinden kurtuluyoruz. Tüketiciler tüm birlik içerisinde kendi ülkelerinde ödedikleri ücretin dışında hiçbir şey ödemeyecekler. Örneğin e-post, harita kullanımı, fotoğraf indirme ve sosyal medya ve telefon için kendi ülkelerinde ödedikleri ücretler geçerli olacaktır” dedi.

AB telefon ücret ucuz internet SMS e-post
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ