TANINMIŞ SOSYALDEMOKRAT DA TACİZCİ ÇIKTI

İsveç Sosyaldemokrat İşçi Partisi tanınmış belediye politikacısı Roger Mogert de pekçok kadını taciz ettiği ortaya çıktı. Taciz edilen kadınların olayı açıklamaları üzerine Roger Mogert Şehir Planlama ve Kültürişleri Belediye Başkanlığı Yardımcılığından istifa etti.

TANINMIŞ SOSYALDEMOKRAT DA TACİZCİ ÇIKTI
TANINMIŞ SOSYALDEMOKRAT DA TACİZCİ ÇIKTI
Bu içerik 1165 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


ABD başlayan ama sesini çok fazlasıya İsveç’te duyuran taciz olayları söz yerindeyse deprem sarsıntısı yarattı. Şimdiye kadar çeşitli hashtaglar adı altında 10 bimden fazla kadın uğradıkları tacizleri açık bir biçimde dile getrdiler. Taciz olayları açıklanmasının daha da devam edeceğe anlaşılıyor.

Perşembe günü ortaya çıkan tanınmış Sosyaldemokrat belediye politikacısına yönelik taciz iddiaları istifa getirdi. Şehir Planlama ve Kültürişleri başkan yardımcısı Roger Mogert kendisine yöneltilen suçlamalar karşısında istifa etmek durumunda kaldı.

Stockholm Belediye Başkanı Karin Wanngård, “Pekçok kadının taciz suçlaması var. Durumu benim bilgime sundular, benimle  paylaştılar. Ben, bu anlatılanları yeterli buldum ve istifa etmesi gerektiğini dillendirdim. Roger, makamının getirdiği pozisyonu kötüye kullanmıştır. Bu durum hiçbir biçimde kabul edilemez ve bu davranış biçimi bir başkan yardımcısına yakışmaz” değerlendirmesini yapıyor.

Roger Mogert yakın arkadaş çevresinin kendisini uyardığını ve davranışlarını hoş bulmadıklarını söylediklerini belirterek, “Ben kabul edilemez davranışlar içerisinde bulundum. Ben o kadınlara kötü davrandım. Çok üzgünüm ve onlardan özür diliyorum” ifadelerine yer verdi. Mogert sözlerine, “Pozisyonumu kötüye kullandım ve dolaysıyla istifa ediyorum. Son yıllardaki davranışlarım olumlu değil, ileri gittim. Hem partime hem de kendimi zarar verdim” diyor.
 

İsveç Stockholm Sosyaldemokrat Roger Mogert Taciz istifa
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ