TÜRK BASKETBOLUNU KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR

EuroLig 2019 için İsveç’e gelen basket milli takımımız aradığını bulamadı. Güçlü bir rakip olmayan İsveç Milli Takımı’na boyun eğdi. Bu durumda Milli Takımımız, grup elemelerinden çıksa da büyük turnuvalarda ne yapacağı merak konusu...

TÜRK BASKETBOLUNU KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR
TÜRK BASKETBOLUNU KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR
Bu içerik 1946 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Türk basketbolunda son yıllarda kötü gidiş ve altyapı sorunu yaşandığı görülüyor. İsveç yenilgisiyle (59-58) bunu bir kez daha gözler önüne serdi. A Milli Takımımız, 2019 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu'nda Avrupa basketbolunun en zayıf ülkelerinden biri olan İsveç’e boyun eğerken, EuroLig oyuncularıyla takviyeli kadronun kötü oynaması hem hayal kırıklığı yaratırken hem de gelecek için kaygılandırdı.

Ayrıca 3 NBA oyuncusunun (Ersan İlyasova, Cedi Osman, Furkan Korkmaz) büyük turnuvalarda kadroya girmesinin takımı nasıl ayağa kaldıracağı da merak konusu…

İlk iki maçından galibiyetle ayrılan millilerimiz, İsveç’e yenilmeleri basketbol camiyasında üzüntüyle karşılandı. İsveçliler bu maç ile ilk galibiyetlerini de almış oldular.



‘Türkiye'yi her gün yenemezsiniz'

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre12 Dev Adam'ın birinci sınıf basketbol ülkeleri karşısında bu yapıyla ne yapacağı tartışılırken Başantrenör Ufuk Sarıca “Ritim bulamadık. Özellikle ofansif ritmimiz düşüktü ve asist yapamadık. Pazartesi günkü Letonya maçına konsantre olmamız gerekiyor” dedi. Dünya klasmanı 53'üncüsü İsveç'in başantrenörü Vedran Bosnic ise “Tarihi bir galibiyet. Türkiye'yi her gün yenemezsiniz” diye konuştu.

 

İsveç Türkiye EuroLig 2019 basketbol yenilgi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ