İSVEÇ’TEN DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI’NA HÜZÜNLÜ VEDA

Rusya’da devam eden 2018 Dünya Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finalde İngiltere’ye 2 – 0 yenilerek veda etti.

İSVEÇ’TEN DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI’NA HÜZÜNLÜ VEDA
İSVEÇ’TEN DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI’NA HÜZÜNLÜ VEDA
Bu içerik 1906 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


İsveç Ulusal Futbol Takımı 2018 Dünya Futbol Şampiyonası’nda daha önce oynadığı maçlarda rakiplerine üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde rakibi İngiltere’ydi. İsveç ile İngiltere arasındaki şimdiye kadar oynanan 23 maçta her iki takım birbirlerine üstünlük sağlayamamışlardı. Yedişer galibiyet ve dokuz beraberlikleri vardıi

Durum böyle olunca hangi takımın yarı finale yükseleceği merak konusuydu. Rusya’daki maçlarda İngiltere’de zorluklar yaşıyordu. İsveç’te kimi maçları zor geçmişti. Her iki takımın ortaya koyacağı ve ele geçirdiği şansları kim iyi değerlendirirse, onun maçı alacağı ağırlık kazanıyordu.

İlk yarı için taktiksel bir oyun ve ikinci yarıda sonuç alınacağı ya da maçın penaltılara kadar gidebileceği de belleklerde olan değerlendirmelerdi.

Çeyrek finalde her iki takımda oyuna temkinli başladı ama maçın ilk beş dakikasından sonra İngiltere oyuna hakim olmaya başladı. Maçın 30. dakikasında İngiltere korner kazandı ve kornerden gelen topa çok iyi bir kafa vuran İngiliz oyuncu Harry Maguire takımını 1 – 0 öne geçirdi.

İkinci yarıya İsveç hızlı ve umut verici bir oyunla başladı. Fakat ikinci golü Alli Dele’yle bulan İngiltere oldu. İngiltere ikinci yarınında da oyunun egemeniydi. Bu yarıda İsveç ele geçirdiği üç tane gollük fırsatı boşa harcadı.



Bu turnuvada her ne kadar İsveç çeyrek finale yükselmişse de sonuç getiren futbolcuların yoksunluğunu çekiyordu. Örneğin Zlatan İbrahimoviç, Tomas Brolin, Henrik Larsson, Nartin Dahlin benzeri yeni yeteneklerden yoksun oluşuydu.

İsveç için çeyrek finale yükselmekte bir başarıydı.

Dünya Futbol Şampiyonası 2018 Rusya İsveç İngiltere Çeyrek final
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ