ULF KRİSTERSSON’DAN SERT ENTEGRASYON ELEŞTİRİSİ

Ilımlı Muhafazakar Parti Başkanı Ulf Kristersson İngiliz Financial Times gazetesine verdiği demeçte “İsveç Entegrasyon Politikası”nı sert bir biçimde eleştirdi.

ULF KRİSTERSSON’DAN SERT ENTEGRASYON ELEŞTİRİSİ
ULF KRİSTERSSON’DAN SERT ENTEGRASYON ELEŞTİRİSİ
Bu içerik 1088 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


İsveç’te son yıllarda artan şiddet, son günlerde meydana gelen yeniden araba kundaklamalardan yola çıkan Kristersson, günümüzde yaşanan krizi, 1990’lı yıllardaki ekonomik krize benzetti. Kristersson gazeteye, “Entegrasyonda başarısız olan İsveç, arada geçen 20 yılın bedelini ödüyor” değerlendirmesini yaptı.

Kristersson gazeteye verdiği söyleşisinde İsveçlilerin devlete olan güvenlerin gerek sol gerekse sağ iktidarlar döneminde uygulanan entegrasyon politikaları nedeniyle yitirdiklerini dile getirdi. Gazetenin geçen hafta İsveç’in batısında yaşanan araba kundaklamaların seçimler nedeiyle yeniden hortladığını belirtmesi üzerine Kristersson; “Sorun, 1990’lı yıllarda yaşanan ekonomik kriz kadar çok ciddidir. O günden bu yana faiz politikaları yüzde beş yüz artı” dedi.

Kristersson devamla, “Bu sefer ki sorun ne para ne de zamandır. Siyasi partiler ve politikacılara karşı bir güven sorunu vardır. Bugün politikacılar sorunları 1990’lı yıllardakiden daha az ele alıyorlar ya da ilgileniyorlar” ifadelerini kullanıyor. Kristersson’a göre politikacılar yeniden seçmenin güvenlerini kazanmak durumdalar. Partisinin 10 bin polis, uzun hapis cezaları, genşler için ceza indiriminin kaldırılması gibi seçim vaatleri olduğunu vurguluyor.

Kristersson, “Seçmenler gidişattan memnun değilseler, onlaro suçlamak doğru değil. Bizim yükümlülüğümüz devletin seçmenlere için neler yapabileceğini göstermektir. Fakat şimdi biz, siyasetin yapması gerekeni yapmadığını gösteriyoruz” diyor.

İSVEÇ POSTASI’NIN YORUM

İsveç, 1950’li yıllardan bu yana artan iç göçe hep ekonomik olarak baktı. Göçmenleri sadece emeğini satan ve karşılığında fazla bir şey istemeyen insanlar olarak gördü. 1990’lı yıllardaki kriz bile İsveçli politikacıların uyanmasına, gerçekleri görmesine yetmedi. Ayrıca Avrupa’nın kimi ülkelerindeki göçmen gençlerin isyanları bile yetersiz kaldı.

İsveç sözde entegrasyon politikaları altında sürekli bir aysbergin deniz altındaki görüntüsü gibi görünmeyen asimilasyon politikaları uyguladı. Bugün de görülüyor ki, ne entagrasyon ne de asimilasyon politikaları bir işe yaramadı. İsveçli politikacılara ve iktidarlara düşen görev; gerçekçi entegrasyon politikalarına dönerek, Sivil Toplum Örgütleriyle ortaklaşa ve onların seslerine kulak vererek yeniden entegrasyon politikaları geliştirmektir. Bu gerçekleştirilemezse daha zor günlerin İsveç’i beklediğinin bilinmesidir.

Ulf Kristersson Financial Times Ilımlı Muhafazakar Parti söyleşi entegrasyon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ