TOP STEFAN LÖFVEN’DE

İsveç’te seçimlerin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine karsın henüz hükümet kurulamadı. Ilımlı Muhafazakar Parti Başkanı hükümeti kuramayacağını belirterek görevi iade etti. Bugün Meclis Başkanı görevi Sosyaldemokrat İşçi Partisi ve Başbakan olan Stefan Löfven’e verdi.

TOP STEFAN LÖFVEN’DE
TOP STEFAN LÖFVEN’DE
Bu içerik 990 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Bugün hükümeti kurma görevini devralan Sosyaldemokrat İşçi Partisi ve Başbakan olan Stefan Löfven partilerüstü bir hükümetten yana olduğunu açıkladı. Löfven, ırkçı parti hariç gerekirse, tüm partilere alçakgönüllü bir yaklaşımla tavizler verilebilir düşüncesinde olduğunu ima etti.

Stefan Löfven; “Hükümetin önemine saygı göstermeliyiz. Kristersson, sağ ittifak'ın hükümet olmasına anlamına gelen ve bizden dışarıdan destekli bir çözüm aradı. Hayır dedik, çünkü biz daha büyük hükümet üssüyüz. Blok sınırında işbirliği arıyorum” ifadelerini kullandı.

İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen bugün tüm partilerle yarımşar saatlik bir görüşmenin ardından g
görevi aynı koşullarda Löfven’e verirken hükümet kurulması yönündeki zorluklara dikkat çekerek, “Pozisyonlar, seçim gecesi olduğu gibi küçük bir istisna ile aynı” diyor.

Meclis Başkanı, partileri aktif olarak görüşmelere katılmaya çağırıyor ve ekliyor, “Bugün bu evde (mecliste) oy kullansak, taraflar birbirlerinin favori önerilerini engellediği için hiçbir Başbakan seçilemez. Eğer bir Başbakana sahip olmak istiyorsak, tarafların pozisyonlarını değiştirmesini gerektirir. Kategorik sözler var. Her şey ömürboyu sürmez. Taraflar, bu sürecin başarılı olabilmesi için konumlarını yeniden gözden geçirmelidir” ifadelerine yer veriyor.

Stefan Löfven’in nasıl bir taktik uygulayarak sağ ittifaktan kendi sınırına yakın olan partileri kendine çekerek hükümet kuracağı soru işaretleri taşıyor. Başbakana güvensizlik oyu veren bu partilerin hangi koşulları benimseyerek hükümet ortağı olacakları da bilmece çözmeye benziyor.

İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen Stefan Löfven hükümet kurma görev
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ