ATATÜRK FRANSIZ TARİH DERGİSİNDE

Avrupa basınının önemli ve sayılı yayın organlarından Fransız Le Monde gazetesi ile National Geographic'in birlikte hazırladığı tarih dergisi 'Histoire & Civilisations' Aralık sayısını Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e

ATATÜRK FRANSIZ TARİH DERGİSİNDE
ATATÜRK FRANSIZ TARİH DERGİSİNDE
Bu içerik 1232 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


'Histoire & Civilisations özenle hazırladığı derginin kapağına Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafını taşıdı. Atatürk ile ilgili dosya konusuna tam 22 sayfa ayırdı. Dergi, 1908’de ilan edilen II. Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’in kurulduğu 1923’e kadar geçen süreçteki tarihsel gelişmeleri, çöken imparatorluğun ardından ortaya çıkan Türkiye Cumhuriyeti’ni okurlarına aktardı.

Dergi, Atatürk’ün askeri başarılarının yanı sıra gerçekleştirdiği devrimlerin önemini de okurlarına ayrıntılı biçimde vurguladı. Dergi, Fransa’nın yanı sıra Belçika’da da satışa sunuluyor.

Bu da gösteriyor ki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü gerek ülkemizde gerekse ülkemiz dışında karalamaya çalışan cahil, düzenbaz ve ikiyüzlü kişilerin çabası yeterli olmuyor. Mustafa kemal Attürk'ün büyüklüğü buradan geliyor. Ulu Önder emperyalizme karşı verdiği mücadelenin yanı sıra ’Yurtta barış, Dünyada barış” felsefesi de gezegenimizde bugün barışın ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyması açısından da büyük önem taşıyor.



Mustafa Kemal Atatürk’ün amacı; çağdaş, bağımsız bir Türkiye ve özgür birey yaratmaktı. Batı uygarlığının seviyesine çıkmaktı. Bugün ülkemizin beceriksiz, çıkarcı politikacılar tarafından içerisine düşürüldüğü acıklı durum, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinde, düşüncelerinde ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur.

Fransa Le Monde National Geographic Atatürk Belçika Avrupa Mustafa Kemal Türkiye Mustafa kemal Atatürk
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ