SOSYALDEMOKRATLAR OYLARINI ARTIRIYOR

Devlet İstatistik Kurumu’nun (SCB) Kasım ayı için yaptığı seçmen araştırmasına göre Sosyaldemokratlar yüzde ikinin üzerinde bir artış sağlarken Ilımlı Muhafazakar Parti geriledi. Bu ankete göre Sol ittifak milletvekili sayısını 152 çıkarırken, sağ ittifak 132 sandalyeye geriledi.

SOSYALDEMOKRATLAR OYLARINI ARTIRIYOR
SOSYALDEMOKRATLAR OYLARINI ARTIRIYOR
Bu içerik 936 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


İsveç’te bir türlü kurulamayan hükümet halkta “ne oluyor?” sorusuna yol açarken yapıaln kamuoyu yoklama anketleri soldan ittifaktan yana ağır basıyor. Devlet İstatistik kurumu’nun (SCB) yaptığı Kasım ayı anketi de farklı bir çizgi izlemedi. Bu ankette ırkçı İsveç Demokratlerı da ilerleme kaydetti.

Kurumun anketi seçmenin nabzını tutmaya yönelikti 9 Eyül’de yapılan ve sol ve sağ ittifakın bir milletvekilliğiyle farkıyla birbiriyle eşit sandalyeye sahip olması hükümetin çok zor koşullarda kurulacağına ya da yeniden erken bir seçime gidileceği sinyallerini vermişti.

Bu bağlamda hükümet kurmakla görevlendirilen sol ve sağ ittifak liderleri görevlerini başaramayarak geri iade etmişlerdi. İkinci kez hükümeti kurmakla görevlendirilen Sosyaldemokrat lider Stefan Löfven sağ ittifaktan Merkez ve Liberal Partiyi yanına çekerek ve dışarıdan Sol Parti’nin desteğiyle bir hükümet kurma çabasını sürdürürken gerek Merkez Partisi gerekse Liberal Parti yüzde yüz kabul görecek istekler yerine Sosyaldemokratları daha da sağ platforma taşıyacak istekler ileri sürmüşlerdi.

Sosyaldemokrat liderin Merkez Partisine  sunduğu karşı öneriyi Merkez Partisi lideri Annie Lööf “utanç önerisi” olarak değerlendirmişti. Liberal Parti görüşmelerin devam ettiğini ve yorum yapmayacaklarını belirtmişlerdi.  Solittifakta yer alan Sol Parti lideri ise, “biz isteklerimizi ilettik ve bunlar kesindir” yönünde tavır belirlemişlerdi.

Semilerden Sol ittifak 144 ve Sağ ittifak 143 milletvekiliğiyle çıkmışlardı. Irkçı parti ise 62 milletvekilliği kazanmıştı.

SCB’nin yeni kamuoyu yoklamasına göre:

Sosyaldemokratlar 108 (100)  % 30,5

Sol Parti 30 (28)  % 8,4

Çevre Partisi 14 (16)  % 4

Ilımlı Muhafazakar Parti 68 (70)  %19,2

Merkez Partisi 30 (31)  %8,6


Liberal Parti 15 (20)  % 4,3

Hıristiyan Demokrat 19 (22)  % 5,4

Irkçı Parti 65 (62)  % 18,3

Not: Parantez içindekiler 9 Eylül seçimlerinde kazandıkları milletvekili sayısını gösteriyor.

İsveç SCB anket kamuoyu Sol İttifak Sağ İttifak Sosyaldemokrat Stefan Löfven
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ