RUSYA DA ’INF’ ANLAŞMASINI ASKIYA ALIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) askıya aldıklarını duyurdu. Putin ayrıca, ilgili bakanlıklara ABD ile silahsızlanma konuşmalarına başlamamalarını söyledi.

RUSYA DA ’INF’ ANLAŞMASINI ASKIYA ALIYOR
RUSYA DA ’INF’ ANLAŞMASINI ASKIYA ALIYOR Admin
Bu içerik 879 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Sputnik Türkçenin haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin INF anlaşmasından çekildiğini duyurmasının ardından, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla bir araya geldi.

Görüşmede, ABD'nin INF anlaşmasından çekildiğini anımsatan Putin, "Bizim de yanıtımız simetrik olacak. ABD anlaşmayı askıya aldığını duyurdu, biz de askıya alıyoruz. Çeşitli AR-GE ve dizayn çalışmaları yürüttüklerini açıkladılar, biz de aynısını yapacağız" diye konuştu.

Putin, ABD'nin çeşitli bahanelerle Rusya'nın silahsızlanma konusundaki önerilerini reddettiğini savunarak ilgili bakanlara yönelik "ABD, Avrupa'ya konuşlandırdığı füzelerle anlaşmayı doğrudan ihlal etti. Bu konuya ilişkin ABD ile daha fazla müzakere girişimi yapılmasına gerek yok" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın aynı zamanda pahalı bir silahlanma yarışına girmemesi gerektiğine işaret eden Putin, "Savunma Bakanlığı ile orta menzilli süpersonik füze üretimine başlanması gerektiği konusunda anlaştık. Ayrıca uzaydaki silahlanma tehdidinin ortadan kaldırılmasına yönelik bir plan hazırlanacak" şeklinde konuştu.

Putin, Rusya'nın kendisi için maliyeti oldukça yüksek silah yarışına girmeyeceğini vurguladı ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya bu önlemlerin mevcut bütçe çerçevesinde uygulanmasının mümkün olup olmadığını sordu. Şoygu, önümüzdeki günlerde, bu çalışmaların bu yıl için öngörülen bütçe miktarında yürütülmesine imkan verecek bir bütçe düzenlemesi önereceklerini söyledi.

Putin ile yaptıkları görüşmede Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a da "Amerikalıları bu önemli belgeyi ihlal etmediğimize ikna etmek için savunma bakanlığıyla koordineli bir şekilde, bu anlaşmanın altındaki yükümlülüklerimizin ötesine geçen eşi benzeri görülmemiş şeffaflık önlemleri önerdik " dedi.Lavrov "Bu girişimler, bu teklifler Amerikalılar tarafından torpillendi ve karşılığında bize bir kez daha ültimatom verdiler. Elbette anlaşmanın ruhuna aykırı bu durumu kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Rusya Putin INF anlaşma ABD Nükleer Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ