İSVEÇ POSTASI
İsveç’in batı kenti olan Göteborg’da gece yarısından sonra bir ihbarı değerlendiren polis iki genci Länsmansgårdden parkında kurşunla yaralanmış olarak buldu. Bir görgü tanığına göre üç adet silah sesi duyuldu. Polis gençleri hastaneye sevk ederken cinayete teşebbüs suçundan işlem başlattı.
Polisin verdiği bilgiye göre yaralı gençlerin polis kayıtlarında var olduğu ve gençlerin hayati tehlikesi olmadığı belirtildi. Olay yerine yakın yerde oturan bir görgü tanığı silah sesleri duyduğunu ve seslerin yürüyüş parkuru yanındaki Temperaturgatan sokağından geldiğini ifade etti.
Polis rutin inceleme ve araştırma çalışmalarına başladı. Çalışmaların bugün de süreceği ve henüz yakalanan herhangi bir zanlı ya da zanlılar olmadığı da açıklandı.
LANDSKRONA’DA PATLAMA
Landskrona kentinde de gece saa 00.15 dolaylarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın tüm kentten duyulduğu belirtiliyor. Patlama bir apartmanın altındaki depolara inen merdivenlerde meydana geldiği ifade edildi. Binanın depo kapısının yerinden kopmuş olduğu ve bazı pencere camlarının kırıldığı polisçe dile getiriliyor. Polis olay hakkında inceleme başlattı.