BAŞBAKAN LÖFVEN: ”İSVEÇ’TE MAHKEMELER BAĞIMSIZDIR”

İsveç’te bir konser için geldiği Stockholm’da kavgaya karışarak şiddet uygulayan rock sanatçısı Asap Rocky polisçe gözaltına alınmış ve savcılıkça tutuklanmıştı. Devreye giren Amerika Başkanı Trump İsveç Başbakanından ”kefil” olmasını istemiş ve Başbakan Stefan Löfven ise, ”İsveç hükümetinin ne yargıyı ne de savcı ve hakimleri etkileme gibi durumu yoktur. İsveç’te mahkemelerimiz bağımsızdır” ifadelerini kullandığını İsveç haber ajansı TT yazıyor.

BAŞBAKAN LÖFVEN: ”İSVEÇ’TE MAHKEMELER BAĞIMSIZDIR”
BAŞBAKAN LÖFVEN: ”İSVEÇ’TE MAHKEMELER BAĞIMSIZDIR” Admin
Bu içerik 1292 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Rockçunun tutukluğuna yapılan itiraz ya da görünmeyen baskılar serbest kalmasına yetmemişti. Bu konuda Trump ile İsveç Başbakanı arasında görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı.

Amerika Başkanı Donald Trump önüne gelene emir verebileceğini yanılgısına kapılıyor. İsveç Başbakanı Stefan Löfven’den bir olayın sanığı olan yurttaşı rock sanatçısı için ”O’dan kişisel kefil olmasını istedim” sözleri üzerine Stefan Löfven TT’ye yaptığı açıklamada Trump’a aynı zamanda ders verdiği görülüyor. Löfven, ”İsveç hükümetinin ne yargıyı ne de savcı ve hakimleri etkileme gibi bir durumu yoktur. İsveç’te mahkemelerimiz bağımsızdır” ifadelerini kullanıyor.

Bu durumun duyulmasından sonra İsveç’te Trump’a yönelik tepkiler ortaya çıktı. Ilımlı Muhafazakar parti eski başkanı, başbakan, Dışişleri Bakanı Carl Bildt, ”Trump için kaygılanıyorum” görüşünü dillendirerek, ”Trump, İsveç’te mahkemelerin nasıl işlediğini bilmesi gerekir” dedi. Öte yandan Twettir hesabında ” Donald Trump'ın şu anda İsveç'in bağımsız bir hukuk sistemine sahip olduğu ve siyasi müdahalenin kim olursa olsun tabu olduğu gerçeğine aşina olduğunu varsayıyorum” görüşünü dile getirdi. Ayrıcada, ” tanıdığı yetenekli bir kişi olmalı " diye yazdı.

Stefan Löfven, ”Anladığım kadarıyla Trump İsveç’teki davayla kişisel olarak ilgileniyor. O yaptığımız telefon konuşmasında bir arzusunu dile getirdi. Bu onun için doğaldır” sözlerine yer verdi.

Ayrıca İsveç eski Amerika Büyükelçisi Mark Brzezinski ve kongre üyeleri rock sanatçısının İsveçli kurumlar tarafından serbest bırakılması gerektiğini ileri sürüyorlar.

ABD Donald Trump İsveç Stefan Löfven Carl Bildt Asap Rocky tutukluluk mahkeme bağımsız
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ