PHİLİP MANSHAUS SUÇUNU KABUL ETTİ

Norveç'in başkenti Oslo yakınlarındaki Bearum şehrinde 10 Ağustos’ta El-Nur İslam Merkezi Camisi’ne terör saldırısından dolayı gözaltında tutulan 21 yaşındaki Philip Manshaus, hakkındaki suçlamaları kabul etti.

PHİLİP MANSHAUS SUÇUNU KABUL ETTİ
PHİLİP MANSHAUS SUÇUNU KABUL ETTİ Admin
Bu içerik 2502 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Norveç devlet televizyonu NRK’ye açıklama yapan Philip Manshaus’un avukatı Unni Fries, müvekkilinin konuşmaya karar verdiğini ve polisin sorularını yanıtladığını söyledi. Manshaus polisçe kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul etti.

Başkent Oslo’da hafta içinde “cinayet” ve “terör saldırısı” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan Manshaus, hakkındaki tüm suçlamaları reddederek susma hakkını kullanmıştı.

Norveç gazetesi VG ise saldırganın öldürdüğü üvey kız kardeşinin, Çin asıllı olduğunu ve küçükken evlatlık alındığını duyurdu. Politiet gazetesi polisin Manshaus’un cami saldırısından iki saat önce üvey kızkardeşini öldürdüğüne inandıklarını yazıyor.

Saldırıdan bu yana camiye ziyaretçi akını devam ediyor. Saldırının duyulmasından sonra Norveç vatandaşlarının yanı sıra birçok siyasetçi ve aktivist camiyi ziyaret ederek çiçek bıraktı.

Bearum’da 10 Ağustos’ta silahlı bir kişi, El-Nur İslam Merkezi adlı camiye saldırı düzenlemiş, olayda bir kişi yaralanmış ve şüpheli gözaltına alınmıştı.

Norveç Oslo Bearum cami saldırı cinayet İslam Çin Terör
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ