İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI STOCKHOLM'DA PROTESTO EDİLDİ

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif resmi ziyaret için geldiği İsveç’in başkenti Stockholm’da yaşayan İranlı mülteciler tarafından İsveç Dışişleri Bakanlığı önünde protesto edildi.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI STOCKHOLM'DA PROTESTO EDİLDİ
İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI STOCKHOLM'DA PROTESTO EDİLDİ Admin
Bu içerik 1148 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif “Atom Enerji Antlaşması” konusunu görüşmek için İsveç’e geldi. USA daha önce Obama tarafından yapılan ve AB ülkelerinin de imzaladığı antlaşmasını tek taraflı olarak fes etmişti. Amerika Başkanı Trump, İran’ın bu antlaşmaya aykırı çalışmalar içeisinde bulunduğunu ileri sürerek İran’a ambargo uygulama safhasına geçmişti. AB ülkeleri bu konuda ikircikli bir tutum almışlardı.

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif “Atom Enerji Antlaşması”konusunu görüşmek ve bu antlaşmanın devamı sağlamak için İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile görüşmek üzere İsveç’e gelmişti. 1979 İran Humeyni İslam Devrimi’nden sonra İran’ı terk eden binlerce insan Avrupa ülkelerine sığınmışlardı. İsveç’te de sayıları 100 bine yaklaşan İranlı bulunuyor.

İsveç Meclis binasına yakın Myntorget alanında başlayan protesto gösterileri Dışişleri Bakanlığı önüne taşındı. Protestocuları engellemek için yüzlerce polis görev yaptı. Protestocular sloganlar attılar ve “Zarif = Goebbels” yazılı pankartlar taşıdılar.

Basına yansıyan haberlere göre iki bakan arasında yapılan toplantıda insan hakları konusunun da ele alındığı belirtiliyor.

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’i Finlandiya’dan sonra İsveç’ten gelmişti. Buradan da Norveç’i ziyaret edecek ve Eylül ayında BM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak.

İsveç Stockholm İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif Margot Wallström Protesto
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ