GRETA’NIN BABASI “KIZIM BİZİ İKİYÜZLÜLÜKLE” SUÇLADI

Great Thunberg’in iklim sorunlarına odaklanması ailenin yaşam biçimini değiştirdi. İngiliz BBC Radio 4 Today programına konuşan Great’nın babası “öncelikle kızımızın yaşamını kurtarmak istedik. İklimi değiştirmek için birşeyler yapmak aklımıza gelmedi” diyor.

GRETA’NIN BABASI “KIZIM BİZİ İKİYÜZLÜLÜKLE” SUÇLADI
GRETA’NIN BABASI “KIZIM BİZİ İKİYÜZLÜLÜKLE” SUÇLADI Admin
Bu içerik 1130 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İngiliz BBC Radio 4 Today isimli programa katılan 16 yaşındaki Greta Thunberg’in babası Svante Thunberg açıklamalarda bulundu. Greta’nın 2018 yılında başlayan eylemlere katılarak Cuma günü okula gitmemesinin sıkıntı yarattığını söyleyen baba Thunberg, “Greta eylemlere başlamadan önce 3 ya da 4 yıl boyunca depresyonla mücadele etti. Depresyon sebebiyle Greta konuşmayı bıraktı ve yemek yemeyi reddetti ben de İsveç’tekİ evimizde Greta ve kız kardeşi Beata ile daha çok vakit geçirmeye ve ilgilenmeye başladım” İfadelerini kullandı.

Greta ve kız kardeşi Beata “Asperger” hastalığı ile mücadele ettikleri sırada iklimin bu hastalık üzerindeki etkileri Greata’yı iklim konusunda birşeyler yapmak düşüncesine yöneltiyor. Evde iklim üzerine konuşmalar ve tartışmalar başlıyor. Opera sanatçısı olan annesi Marlena Ernman işinden izin alarak evde kızlarıyla ilgileniyor.

                                               Baba Svante Thunberg ve anne Marlena Ernman                 

Baba Svante Thunberg, “Evde iklim değişikliği konusu ile ilgili sohbet ederken kızım beni ikiyüzlülükle itham etti. Çünkü biz daha çok insan haklarıyla ilgileniyorduk. Greta’nın ön saflarda yer alması kötü bir fikirdi fakat kızım eleştirileri inanılmaz iyi bir şekilde karşıladı” açıklamasını yaptı.

Svante Thunberg, “Başından beri kızıma her şey yoluna girecek, bunun için endişelenmene gerek yok, her şey kontrol altındar, diyordum. İklimle ilgili bilgi edinmek için birlikte birkaç yıl zaman harcadık. Kitaplar okuduk, internette araştırmalar yaptık. Sonunda benim ileri sürdüğüm tezler bitti” açıklamasını yapıyor.

2019’a damga vuran isimlerin başında İsveçli çevre eylemcisi Greta Thunberg geliyor… Greta Thunberg, 2018 yılının sonunda liderlik ettiği gösteriler ile dikkatleri üzerine çeken ve geçtiğimiz aylarda ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Zirvesi’nde dünya liderlerine adeta kök söktürmüştü.

Dünya iklimine zarar vermemek için uluslararası seyahatlerinde deniz yolunu tercih eden Greta’nın yanında olan babası, “3 Ocak’ta 17 yaşına basacak dolayısıyla artık ona eşlik etmek zorunda olmayacağı. Fakat bana ihtiyacı olduğunu düşünürsem ona eşlik edeceğim” dedi.

BBC BBC Radio 4 Today Svante Thunberg Greta Thunberg Marlena Ernman Beata
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ