İSVEÇ POSTASI
Polisin haberdar edilmesinden sonra bölgeye gelen ekipler gerekli incelemeleri başlattılar. Polis, olayı cinayete teşebbüs olarak değerlendiriyor. Polis sözcüsü Per Fahlström, “Silahlı saldırıda konut dışında bir kişinin ağır olarak yaralandığını söyleyebilirim” diyor.
Polis internet sayfasında, “Cinayet teşebbüsüyle ilgili bir ön soruşturma başlatılmış ve failleri / kişileri aramak için bir polis operasyonu başlatılmıştır. Suç mahallinde teknik bir soruşturma yapılacak” diye yazıyor.
Bir görgü tanığı, “Sesleri duyunca havai fişek sandım. Üç patlama duydum” açıklamasını yapıyor. Polis elde ettiği bilgiler doğrultusunda başlattığı arama sonucu 23.30 dolaylarında bir kişiyi zanlı olarak olay bölgesinde yakalandı. Polisten daha sonra yapılan açıklamada, yakalanan zanlının kuvvetli şüphe sanısıyla gözaltına alındığı bildirildi.