İSVEÇ POSTASI
Bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da Merkez Camii müezzine karşı isveç saatiyle 16.00 dolaylarında bir bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Londra Polisi müezzinin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Londra Merkez Camii, kent ortasındaki Regent’s Parkı’nın içerisinde bulunuyor.
Olayın duyulmasının ardından olay yerine polislerin yanı sıra gerekli yardım ekipleri de yollandı. Müezzinin boynundan yaralandığı bildiriliyor. Londra Polisi, saldırının “terör bağlantılı” olmadığını açıkladı.
Basına yansıyan görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırganın birkaç aydır düzenli olarak camiye geldiği ve müezzinin arkasında namaz kıldığı belirtildi.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı ve üzüntülerini belirtti. Mesajında, “Londra Merkez Camii'nde gerçekleşen saldırıyı duyduğum da çok üzüldüm. Bunun, özellikle ibadethanede gerçekleşmesi çok korkunç” tümcelerini kullandı.