İSVEÇ POSTASI
Cumhuriyet Halk Partisi’nin yurtdışında yaşayan vatandaşlar tarafından kurulan “CHP Birlikleri” tüm dünyada çalışmalarını başarıyla sürdürüyorlar. Bu bağlamda Şubat 2015 yılında kurulan CHP İsveç Birliği o günden bu yana yaptığı çalışmalarda bir hayli mesafe kaydetmiş durumda.
Divan Kurulu sağdan Elif Almalı (sek.), Taner Yıldız (bşk.), Yusuf Özmen (sek.)
Kongrede Divan Başkanlığı’na Taner Yıldız ve sekreterliklere Elif Almalı ve Yusuf Özmen seçildiler. Gündemin onaylanmasından sonra görüşmelere geçildi.
CHP İsveç Birliği Başkanı Hakan Güner açıklamalarda bulunuyor
Kongrenin açılışında kısa bir değerlendirme konuşması yapan CHP İsveç Birliği Başkanı Hakan Güner, genel durum hakkında bilgiler verdi. Kongrede mali raporun sunulmasından sonra söz alan üyeler daha çok güncel siyasal olaylar üzerinde durdular. Birliği’n ekonomik yönden güçlendirilmesi konusunu tartıştılar.İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi ve demokratik kitle örgütleriyle ilişkilerin daha ileriye götürülmesinin önemini vurguladılar.
Kongrenin en genç üyesi Damla Durusoy görüşlerini açıklıyor...
Kongrenin genç üyesi Damla Durusoy ileri sürdüğü görüşleriyle üyelerin sempatisini üzerinde topladı. Durusoy, yurtdışı birliklerinin çalışmalarıyla hem yurtdışında yaşayan toplumumuza hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayabileceğini dile getirdi.
K Kongre salon
Kadın ve gençlik kollarının çalışmaları, facebook sayfaları ve yeni üyeler kazandırılmaması konuları üzerinde de çeşitli değerlendirmeler yapıldı.
Kongre Almanya’nın Hanau kentinde yaşanan Türk kökenli vatandaşlarımızın iş yerine yönelik gerçekleştirilen ve 9 kişinin öldüğü faşist saldırıyı kınayan bir bildiri yazılmasını oybirliği ile kabul etti.
C CHP İsveç Birliği Yönetim Kurulu toplu halde