İSVEÇ’TE BUGÜNKÜ BİLANÇO 107 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu bugünkü basın toplantısında koronavirüsünden 107 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Böylece 11 Marttan bu yana toplam ölüm vakası 2 462 kişi olarak gerçekleşti. Toplam vaka sayısı 20 302 ve hastanelerde tedavi görenlerin sayısı ise 1 435 kişi olarak belirtildi.

İSVEÇ’TE BUGÜNKÜ BİLANÇO 107 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
İSVEÇ’TE BUGÜNKÜ BİLANÇO 107 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ Admin
Bu içerik 1021 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu ile Ulusal Sosyal İşler Kurulu’nun ortak basın toplantısında güncel koronavirüsü sayıları açıklandı. Açıklamalara göre son 24 saatte 107 yaşamını yitirdi. Vaka sayısı 20 302 olurken hastanelerde de 1 435 kişi tedavi görüyor.

Stockholm’un kuzey semti Solnadaki Berga adlı yaşlı bakımevinde 27 tane ölüm olayı gerçekleşti. Bu Stockholm genelinde yaşlılar bakımevinde ölen 96 kişiden 27 tanesinin aynı bakımevinde ortaya çıkması olayın İşyeri Çalışma Ortamı Kurumu’na şikayet edilmesine yol açtı. Şikayete neden olarak, hasta ve hasta olmayan kişilerin bulunduğu bölümlere personelin engelsiz girip çıkması gösterilirken, “İşyeri Güvenlik temsilcisi, personelin hem enfekte olmuş hem de enfekte olmamış, aynı iş elbiselerinde ve aynı kapılı departmanlar arasında serbestçe hareket etme alarmını daha da yayma riskiyle karşı karşıya bıraktı” denildi.

Kriz ve Krize Hazırlık Kurumu’ndan Svante Werger virüsle mücadele kapsamında, “Basitçe söylemek gerekirse, görev üç bölümden oluşuyor: Geniş bir reklam çabası, diğerleri geniş kanallardan kolayca bilgi alanlara ulaşmak için çok sayıda işbirliği ve üçüncüsü, amaç bilginin toplanmasıdır” değerlendirmesini yapıyor.

Basın toplantısında yetkililer çeşitli sorulara yanıtlar verdiler. Bir gazeteci, “Enfeksiyon döneminin başlangıcında enfekte olmuş etnik kökenlilerden bahsedilirken ırkçılık riski var mıydı? Sorusuna Ulusal Halk Sağlığı Kurumu epidemiyoloğo Anders Tegnell, “Kesinlikle, damgalama sorunu, HIV'den buna bugüne kadar her şeyde, etnik grupların bir şekilde ‘tehlikeli’ olarak tanımlandığını tekrar ortaya koyuyor. Bu gruplara ulaşmanın, kendilerini koruyabilmeleri için önemli olduğu sonucuna vardık. Böylece enfeksiyonun yayılması azaltılabilir. Verileri izlemeye devam ediyoruz ve vaka sayısı ilk zirveden bu yana çok azaldı. Bundan mutluyuz. Diğer birçok faktör de bu grupların neden diğer sosyoekonomik faktörlerden daha sert vurulmasında rol oynar, örneğin, onları aşırı temsil ediyor” yanıt verdi.

Epidemiyolog Anders Tegnell hamile kadınların erken doğum yapma riski olduğun söylediğini ve bunun doğru olup olmadığı konusundaki soruya ise, “Çin'den, daha erken doğum olduğuna ilişkin belirli bir eğilim görüldüğüne dair bir rapor var. Bu çok küçük bir fark ve ne anneyi ne de çocuğu etkilemedi, daha çok bir gözlemdi” yorumunu yapıyor.

İsveç koronavirüsü korona salgını Ulusal Halk Sağlığı Kurumu Ulusal Sosyal İşler Kurulu İşyeri Çalışma Ortamı Kurumu Anders Tegnell Svante Werger Stockholm Solna yaşlı bakımevi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ