İSVEÇ’TE BUGÜNKÜ KORONA BİLANÇOSU 45 ÖLÜ

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu’nun günlük basın toplantısında koronavirüsünden ölenlerin sayısının 45 artarak 3 734 olduğu açıklandı. Vakası 30 799 ve hastanelerde tedavi altında bulunanların sayısı ise 1 873 oldu.

İSVEÇ’TE BUGÜNKÜ KORONA BİLANÇOSU 45 ÖLÜ
İSVEÇ’TE BUGÜNKÜ KORONA BİLANÇOSU 45 ÖLÜ Admin
Bu içerik 849 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu’nun bugünkü basın toplantısında vaka sayısının 500’ün altına inmişi sürdüğü gözlemleniyor. 31 Ocak’tan bu yana 30 799 kişi de koronavirüsüne rastlandı. 3 734 kişi yaşamını yitirirken, 1 873 kişi de hastanelerde tedavi altında bulunuyor.

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu epidemiyoloğu Anders Tegnell sağlık kuruluşlarında çalışan personelin hepsinin testen geçirileceğini belirterek, “Yeni denilebilecek bir durum, ayağını yere sağlam bas, önemli olan budur” diyor.

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu'na göre yapılan çeşitli çalışmalar, bulaşıcı hastalık seyrinin başlangıçta en büyük olduğuna işaret etmektedir. Uzman bir grup tarafından yapılan çalışmanın başlangıç ​​noktası budur. Bu çalışmalar bir kişinin bulaşıcı virüsten kurtulduğu zaman olanları görmektir. Kurum, “Viral RNA salgısının ne kadar sürdüğüne dair çalışmalarda, hafif vakalar için 1-2 hafta ancak birkaç hafta boyunca daha ciddi vakalar için (2,3,7-14) bir dereceye kadar hastanın durumuna göre değişir" açıklamasını yapıyor.

Test yöntemi - PCR teknolojisi - bir kişinin vücutta virüs olup olmadığını görmek için kullanılır. Fakat aktif ve aktif olmayan bir virüsü ayırt edemez. Bu nedenle, test daha önce covid-19 tarafından test edilen bir kişinin bulaşıcı hastalığa sahip olup olmadığı söyleyemez. Bu nedenle, Halk Sağlığı Kurumu'na göre değerlendirme "klinik kriterlere" dayanmalıdır.

Epidemiyolog Anders Tegnell, “Bunun nedeni, özellikle sağlık hizmetlerinde, hastaları departmanlar arasında  taşınırken ne kadar bulaşıcı virüs olabileceğiniz konusuna dikkat edilmelidir , birkaç hafta boyunca yoğun bakımda olan bir hastayı taşırken akılda tutulması gerekenlerdir” ifadelerine yer veriyor.

İsveç koronavirüsü Ulusal Halk Sağlığı Kurumu Anders Tegnell
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ