İSVEÇ’TE KORONADAN GÜNÜN BİLANÇOSU 20 ÖLÜ

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu’nun bugünkü basın toplantısında koronadan son 24 saatte yaşamını yitirenlerin sayısının 20 olduğu açıklandı. Vaka sayısı 41 883 ve hastanelerde tedavi görenlerin sayısı ise 2 143 olarak belirtildi.

İSVEÇ’TE KORONADAN GÜNÜN BİLANÇOSU 20 ÖLÜ
İSVEÇ’TE KORONADAN GÜNÜN BİLANÇOSU 20 ÖLÜ Admin
Bu içerik 987 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu’nun bugünkü basın toplantısında koronadan son 24 saatte yaşamını yitirenlerin sayısının 20 olduğu açıklanırken vaka sayısı 41 883 ve hastanelerde tedavi görenlerin sayısı ise 2 143 olarak belirtildi.

Başbakan Stefan Löfven düzenlediği bugünkü basın toplantısında 13 Hazirandan itibaren koronavirüsü belirtileri taşımayan herkesin ülke içerisinde dolaşabileceklerini açıkladı. Koronavirüsü belirtileri şüphesi olanlar bedava test edilecek, diğerleri belli bir ücret ödemek durumunda kalacaklar.

Löfven basın toplantısında, “Bu, insanlar sorumluluk aldıkları ve sosyal mesafe tavsiyelerini takip ettikleri sürece sorun yok. Ancak ilgili makamların ve belediyelerin de enfeksiyonun yayılmasını önlemek için önlemler alması gereklidir. Bu mesaj, tehlikenin sona erdiği ve hayatın her zamanki gibi olduğu anlamına gelmez. Diğer kısıtlamalar devam etmektedir”

Dün Stockholm’da George Floyd için düzenlenen proteste gösterisine ilişkin Löfven, “İnsanların duygularını ifade etmek istediğini çok iyi anlıyorum. Aynı zamanda, 4.000'den fazla canı feda eden bir pandemik durumdayız. Şimdi hayatı kolaylaştırmayı düşündüğümüz için, hepimizin ‘Şimdi yapılacak doğru şey bu mu?’ Şimdi, dün gibi toplanırsanız, 50'den fazla kişi kendi sorumluluğunuzu mu aldınız? Neden sanal veya başka şekillerde yapmıyorsunuz? Hepimiz sorumluluk almalıyız. Gösteri yap - ama neden bu kadar çok insan toplamaktan başka yollar bulamıyorsunuz?” dedi.

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu epidemiyoloğu Anders Tegnell dünkü protesto gösterisi için “Bir salgının içindeyiz. Kalabalıklar bu tür riskler hep içerisinde taşırlar” biçiminde ifade ederken gösteriyi “şanssızlık” olarak niteliyerek, “Bir kırılmanın içerisindeyiz, kısmen aşağı doğru bir eğriye sahip olduğumuz görüyoruz.Sağlık hizmetlerinin gerçekten iyileşme fırsatına ihtiyaç duyduğu bir aşamadayız ve bu nedenle bu tür gösterilerden kaçınmanız iyi olurdu” dedi.

İsveç Başbakan Stefan Löfven Ulusal Halk Sağlığı Kurumu gösteri seyahat Anders Tegnell koronavirüsü Pandemi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ