KORONAVİRÜSÜNE İKİNCİ KEZ YAKALANDI

Hong Konglu uzmanlar bir kişinin koronavirüsünü atlattıktan 4,5 ay sonra ikinci kez yakalandığı doğruluyorlar. Bu da virüste bağışıklığın kısa süreli olduğunu göstermesi açısından bilim dünyası için önemli bir bilgi içeriyor.

KORONAVİRÜSÜNE İKİNCİ KEZ YAKALANDI
KORONAVİRÜSÜNE İKİNCİ KEZ YAKALANDI Admin
Bu içerik 823 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Hong Kong Üniversitesi'nde görevli araştırma ekibinin kayıtlara geçirdiği vakanın, 33 yaşında bilişim uzmanı bir erkek olduğu belirtildi. Dünya basınında yer alan habere göre, nisan sonunda Kovid-19 tedavisi gördükten sonra taburcu edilen erkeğin, ağustos ayında İspanya'yı ziyaretinden sonra yeniden yaptırdığı yeni koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktığı belirtildi.

Ayrıca uzman ekibi, "genetik dizilimin, hastaya nisan ve ağustos aylarında buluşan virüs türlerinin açıkça farklı olduğunu gösterdiğini" açıkladı.

Bilim insanları, "Birçokları iyileşen Kovid-19 hastalarının, enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğuna inanıyor ancak bazı hastaların birkaç ay sonra antikor seviyesinin azaldığının kanıtı mevcut. Bulgularımız, SARS-CoV-2'nin, hastalar doğal enfeksiyon yoluyla bağışıklık kazanmış olsa bile soğuk algınlığıyla ilişkili diğer yaygın insan corona virüslerinde olduğu gibi küresel insan nüfusunda sürüp gidebileceğini ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

Uzmanlar, Kovid-19'a yakalanıp iyileşenlerin maske takmayı ve sosyal mesafe kurallarına uymayı sürdürmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Araştırmacıların basın açıklamasına göre, hastada ikinci enfeksiyonda kovid-19 semptomu görülmedi. Bunun yerine, kişi Hong Kong'a seyahat ederken ve virüs için test edildiğinde enfeksiyon keşfedildi. Soğuk algınlığına neden olan yaygın koronavirüsler genellikle bir yıl içinde yeniden enfeksiyonlara neden olabiliyor, ancak uzmanlar yeni koronavirüsün daha çok sars ve mers gibi davranacağından umutluydular. İki virüs türünün daha uzun bağışıklık oluşturduğu biliniyor.

Dünya Hong Kong bilim insanları uzman Kovid-19 koronavirüs ikinci kez yakalandı bağışıklık genetik test
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ