İSVEÇ POSTASI
İsveç Ulusal Halk Sağlığı Kurumu bugünkü basın toplantısında CE markalı kid test cihazlarının evde yapılan virüs ölçümlerinde yanlış sonuçlar verdiğini açıkladı. 3 700 İsveçli ev testlerinde “pozitif” yanıtını aldığı belirtildi.
Kurumu’un bugünkü toplantıısnda koronadan 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve sayının 5 814’e ulaştığı açıklanırken vaka sayısı 86 891 (+ 176) ve hastanelerde 2 563 kişi de tedavi görüyor. Dünya genelinde vaka sayısı 23 840 280 ve ölümler 817 653 olarak kayıtlara işlendi.
İsveç genelinde vyapılan küçük çaplı bir anket çalışmasında insanların 6/10’nun aşı olmayı düşündüklerini ortaya koydu. Aşı olmaktan çekinenlerin 4/10’u aşının işe yaramayacağı konusunda kuşkularının bulunması olarak değerlendirildi.
Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell 6/10 kişinin aşıya olumlu bakmasını, “İyi bir başlangıç noktasıdır. Hakkında çok az şey bildiğimiz bir aşıya karşı bu kadar büyük bir olumlu tutuma sahip olmak nadirdir” yorumunu yapıyor.
İsveç Halk Sağlığı Kurumu bölüm müdürü Karin Tegmark-Wisell ise, CE markalı ölçüm cihazlarının umulan standardı karşılamadığını belirterek, “Bunlar çoğunlukla hafif semptomları olan ya da asemptomatik olan kişilerdir. Yalnızca olumlu yanıt almış kişiler olabilirler” değerlendirmesini yapıyor.