FRANSAN’NIN BAŞKENTİ PARİS’TE BIÇAKLI SALDIRI

Fransa’nın başkenti Paris’in merkezinde iki kişi olduğu belirlenen saldırganla 2’si ağır 4 kişiyi bıçakla yaraladılar. Daha sonra saldırganalrın yakalandığı duyruldu. Savcı olayda terör izi olup olmadığını araştırıyor.

FRANSAN’NIN BAŞKENTİ PARİS’TE BIÇAKLI SALDIRI
FRANSAN’NIN BAŞKENTİ PARİS’TE BIÇAKLI SALDIRI Admin
Bu içerik 652 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 

Fransa’nın başkenti Paris’in merkezinde ve Charlie Hebdo mizah dergisinin eski lokalinin bulundu yerde 4 kişi bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralan kişilerden 2’sinin durumunun ciddi olduğu basına yansıyan haberler arasında bulunuyor. Polis saldırganların iki kişi olduğunu açıklarken önce biri daha sonra da öteki saldırganın yakalandığı duyurdu. Savcı olayda terör parmağı olup olmadığını araştırıyor.

Charlie Hebdo mizah dergisinin ofisi 1 Ocak 2015 yılında silahlı saldırıya uğramış ve 12 kişi öldürülmüştü. Mizah dergisi Hz. Muhammet karikartürlerini yayınlamasıyla biliniyor. Olaydan sonra derginin lokali başka bir yere taşınarak yayınlarına devam ediyor.

Le Parisien gazetesine  göre saldırı pala ile gerçekleşti. AP haber ajansı ikinci bir şüpheli fail hakkında daha önceden polis bilgisi vardı, diye yazıyor. Polis daha sonra bu iki kişinin dışında başka bir fail aramadıklarını belirtti.

Le Figaro'ya göre, Polis saldırıdan kısa bir süre sonra şüpheli bir paket bulunmasının ardından yakındaki bir alan kordon altına aldı. Fakat paket zararsız çıktı.  Olayın nedeni hâlâ net değil, ancak olay terör suçlarında uzman savcılar tarafından soruşturuluyor. Olay, AP haber ajansına göre de, devletin yetkili bir  sözcüsü tarafından terörist faaliyetlerle bağlantılı olduğundan şüphelenilen bir cinayete teşebbüs olarak soruşturulduğu ifade ediliyor.

Fransa Paris bıçaklı saldırı Charlie Hebdo mizah dergisi terör
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ