İSVEÇ POSTASI
Fransa henüz boğazı kesilerek öldürülen öğretmen şokunu atlatamadan ikinci bir olay meydana geldi. Dünya basınına yansıyan bazı iddialara göre bir kişi Nice kentinde Notre Dame-katedralen’in yakınında “Allahu Ekber” diyerek iki kadın, bir erkek üç kişiyi bıçaklayarak öldürdü. İçişleri Bakanlığı bu durumun bir terör saldırısı olduğunu basına aktardı. Saldırgan yaralı olarak yakalandı.
Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Twitter hesabından bunun terörist bir saldırı olduğuna ve bir kişinin tutuklandığına dair haberler geldiğini yazıyor. Belediye başkanına göre eylemci tedavi gördüğü sırada defalarca "Allahu Ekber" dedi.
İçişleri Bakanı Gérald Darmanin Twitter hesabında, "Bölgeden uzak durun ve talimatlara uyun" diye yazıyor ve İçişleri Bakanlığı'nın şu anda bir kriz toplantısı düzenlediğini söylüyor.
Basına yansıyan haberlerde bazı çelişkiler görülüyor. İlk değerlendirmeye göre, iki kadın öldü ve üçüncü bir kişi sunni tenefüsle hayata döndürülmüş oldu. Bu kişinin daha sonra yaşamını yitirdiği açıklandı. Böylece ölü sayısı üçe çıktı. Reuters'in haberine göre bir polis kaynağı ise, bir kadının boğazının kesildiğini yazıyor.
Nice'deki olaydan sadece iki saat sonra, bıçaklı bir kişi Fransa'nın Avignon kentinde, Nice'e 250 km'den biraz daha uzaktaki polise saldırdı. Avrupa 1 Radyo kanalı’nın haberine göre, saldırgan "Allahu ekber" diye bağırdığı ve radyo kanalına göre polisin bağlantı olup olmadığını araştırdığı söyleniyor.
Ayrıca Sudiarabistan’ın Cidde kentindeki Fransa Konsolosluğu polis korumalarına bir kişinin bıçakla saldırdığı ve bir güvenlik görevlisinin ağır yaralandığı açıklanırken saldırganın yakalandığı bildiriliyor.
Güncellenecektir...