İSVEÇ POSTASI
İsveç’te son üç haftadır koronavirüsndeki vaka sayısı artışı sürüyor. Dün 3 254 yeni vakayla en yüksek artışa ulaşılmıştı. Bugün de 3 188 kişiyle dünkü sayıya yakın bir artış gözlendi. Toplam ölü sayısı 4 artışla 5 938 olurken vaka sayısı da 124 355’e yükseldi. 59 kişi de yoğun bakım ünitelerinde tedavi görüyor.
İsveç genelinde fazla artış gösteren bölgelerde alınması gereken önlemler sıkılaştırılıyor. Halka yoğun olarak bulunulabilinecek yerlerden alışveriş merkezleri, sportif alanalr, toplu taşıma araçları gibi alanalrdan kaçınmaları ve zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri öneriliyor. Bu genel kurallara daha çok yasaklardan bıkan gençlerin uymadıkları görülüyor.
Stockholm sokakların kalabalıklığını koruyor
Açık ya da kapalı alanlarda en fazla 50 kişi bulunma yasağı devam ediyor. Virüsten en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Stockholm’da artışlar devam ediyor. Vaka sayısı 34 937 olurken yaşamını yitirenlerin sayısı 2 429 olarak tespit edildi.