AVUSTRALYA’NIN VİCTORYA EYALETİ KORONADAN ARINDIRILDI

Dünya genelinde hâlâ salgın olarak devam eden koronavirüsünün dünyanın bazı bölgelerinde önüne geçildiğine dair haberler geliyor. Avusralya’nın Victorya Eyeleti’nde son bir aydır hiç yeni bir virüs vakasına rastlanmıyor. Türkiye’de ise son hız devam ediyor.

AVUSTRALYA’NIN VİCTORYA EYALETİ KORONADAN ARINDIRILDI
AVUSTRALYA’NIN VİCTORYA EYALETİ KORONADAN ARINDIRILDI Admin
Bu içerik 760 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İngiliz Guardian gazetesinin haberine  göre, Avustralya'nın güneyindeki Victorya Eyaleti’nde son 30 gün içinde tek bir yeni korona vakası rapor edilmedi. Dün, Cumartesi günü yeni bir enfeksiyon ya da devam eden vaka ve ölüm bildirilmedi. Eyaletin son korona hastası geçen Pazartesi günü hastaneden taburcu edildi. Sağlık yetkilileri daha önce, eyalette virüsün "soyu tükenmiş" olarak kabul edilmesi için yeni virüs vakaları olmadan 28 gün ile sınırlandırmıştı.

Ülkemiz durumu Fransız haber ajansı AP’ye göre çok kötü seyrediyor. Türkiye'nin yeni virüs rakamları, uzmanların en büyük korkularını doğruluyor. Ülkenin enfekte sayısının nasıl bildireceğini değiştirdikten sonra, Türkiye Avrupa'nın en az etkilenen ülkelerinden biri olmaktan çıkıp en kötü ülkelerden biri haline geldiğini bildirdi.

Erdoğan hükümeti bu hafta, yalnızca korona tedavisi gören hastaları bildirmek yerine tüm pozitif korona testlerini kaydetmeye karar verdiğinde, yeni günlük vaka sayısı dört katına çıktı - örneğin yaklaşık 7.400 vakadan Çarşamba günü 30.000 vakaya kadar. Uzun zamandır hükümetin önceki rakamlarının yayılmanın boyutunu sakladığı konusunda uyarıda bulunan Türk Tabipler Birliği için sürpriz değil. Ancak grup, bakanlığın rakamlarının hala düşük olduğunu iddia ediyor ve aslında bunun günde yaklaşık 50 bin yeni enfeksiyon vakası olduğuna inanıyor.

Günlük resmi ölümler de istikrarlı bir şekilde rekor bir sayıya yükseldi ve Cumartesi günü 182 yeni ölümle 13.373'e ulaştı.

İsveç Haber Ajansı (TT)’nın bildirdiğine göre, Almanya’da durum pek iyiye gitmiyor. Alman covid şüphecilerinin İsveç hayali kuruyor. Geçen ilkbahardan beri Almanya'da hükümetin korona politikasına karşı yapılan birçok gösteride yer alan fotoğraflarda, yogiler ve harem pantolonlu sakallı hippiler, yeni neo-Nazilerle yan yana duruyor.

Pek çok protesto katılımcısının ortak bir yanı var: İsveç sevgisi. İsveç imajı karanlık ölümlerin bedelini düşürürken, Alman hükümetinin pandemi sırasında enfeksiyonun yayılmasını durdurmaya yönelik önlemlerini eleştiren komplocu Querdenker hareketinin çoğu kararlılığını koruyor.

Birçok gösterici, İsveç'teki gibi bir politika istediklerini ifade etmek için İsveç bayrağını kullanıyor. Hanover'deki Leibniz Üniversitesi'nde kamu finansmanı profesörü Stefan Homburg, “Bunun bir protesto sembolü haline geldi” diyor.

Homburg, mağazalarda ve toplu taşıma araçlarında temasların ve sözlü koruma önlemlerin sıkı şekilde alınmasıyla Merkel hükümetinin salgın politikasının sert bir eleştirmeni olarak tanındı. Bunun yerine, İsveç'i öncü bir ülke olarak görüyor ve Anders Tegnell'in çabalarını "son derece profesyonel" olarak görüyor. Prof. Homburg, “Almanya ve diğerleri tarafından alınan önlemler tamamen orantısız. Bu bir aşırı tepki. Bu bahardaki ilk dalgada, İsveç'te Almanya'dakinden daha yüksek ölüm oranlarını gördük, ancak dikiz aynasında bunun bizim kilitlenmemizle ilgili olmadığını biliyoruz, ancak bunun ‘kurumuş’ bir etkisi olabilir” biçiminde bir  iddia ileri sürüyor.

Avustralya Victorya Eyaleti koronavirüsü Türkiye Erdogan Almanya Angela Merkel Hanover Leibniz Üniversitesi Prof. Stefan Homburg İsveç Anders Tegnell sembol
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ