NOEL BABA BİLE 2020’DEN NEFREF EDİYOR

Figürün yaratıcısı martin Cousins, “Noel Baba bile bu yıldan nefret ediyor” temasna ilişkin bir figür ortaya koyuyor. Martin Cousin'in güney Stockholm'deki evinin bahçesinde ışıklandırdığı figür ya da sanat eseri oradan geçenler kadar basınında dikkatini çekiyor.

NOEL BABA BİLE 2020’DEN NEFREF EDİYOR
NOEL BABA BİLE 2020’DEN NEFREF EDİYOR Admin
Bu içerik 1291 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 

İnsanoğlunun yaratıcılığında sınır yoktur. Yeter ki, önü etnik milliyetçilik, dinsel bağnazlık, sığ dar görüşlülük bağlamında  kesilmesin. İsveçli Martin Cousins sıradan bir halk insanı ama 2020 yılı içerisinde insanlığın yaşadığı sorunlardan bunalarak bir kara  mizah örneği ortaya koyuyor. Evinin bahçesinde 2020 yılı sçigeleyen rakamların üzerine işeyen “Noel Baba” figürü... Tüm insanlığın duygularına tercüman oluyor.

Martin Cousins basına, “Çoğu insan bir yılın korkunç  bir yıl olduğunu söylüyor” diyor. Martin’in bu düşüncelerine katılmamak olanaksız mıdır. Elbette, değil... 2020 yılın sonlarına yaklaşıyoruz. Ortadoğu cehennemi, orman yangınları, depremler, hortumlar, terör ve en kötüsü koronavirüsü ve 75 milyon insanın bu virüse yakalanması ve 20 milyona varan ölümler...

                                           Martin Cousıns

Martin Cousins,Stureby'deki evinin bahçesinde bir kara mizah mizanseni düşünüyor. 2020 yılını temsil eden rakamları ışıklandırıyor ve bir uzağına bir “Noel Baba” yerleştiriyor ve yine ışıklı bir kablo ile 2020 yılının üzerine işiyor...

 Martin Cousins, Aftonbladet gazetesine, “Önceki yıllarda pembeleşen elyaflar görmüştüm ve şimdi bunu yapmak istiyorum, diye düşündüm. Aslında oldukça başarılı olduğumu düşünüyorum” yorumunu yapıyor.

Martin Cousins’in ortaya koyduğu sanat eseri sosyal medyada çok ilgi görüyor. Oturduğu sokaktan yaya ya da arabalarıyla geçenler durup bakıyorlar, fotoğrafını çekiyorlar ve bunu yayınlıyorlar.

Martin Cousins, gazeteye, “ Az önce fotoğraf çekmek için duran bir bisikletçiyi gördüm. Birisi yerel bir Facebook grubunda bu resim yayınladı ve orada çok olumlu bir yanıt aldım” diyor.

2020 yılının kendisi için nasıl geçtiğini soran gazeteciye Martin, “Evde oldukça fazla iş oldu. Şubat ayından beri temelde iş yerinde değilim. Ayrıca Tokyo, Londra ve New York'ta maraton koşacaktım ama iptal edildi. Ancak bunun ötesinde, çok sert savrulduk. Hastalık yok” diye özetliyor.

İsveç Postası olarak yorumu okuyucularımıza bırakıyoruz...

İsveç 2020 yılı Noel Baba nefret Martin Cousins Figür Stockholm Stureby
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ