RİNKEBY CİNAYETİ KATİLİ YAKALANDI

Rinkeby cinayeti katili Abdirizak Abdimalek Osman çocuk yaşta olması nedeniyle 3 yıl ceza alarak çocuk tutukluluğuna mahkum edildi. Geçen yaz 19 yaşındaki hükümlü katil Abdirizak Abdimalek Osman Kungsbacka'da izinli olarak serbest bırakıldı. Yaklaşık altı ay kaçaktan sonra, Perşembe gecesi Stockholm'un batısındaki Hjulsta'da tesadüfen yakalandı.

RİNKEBY CİNAYETİ KATİLİ YAKALANDI
RİNKEBY CİNAYETİ KATİLİ YAKALANDI Admin
Bu içerik 1388 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI  

Abdirizak Abdimalek Osman, Ocak 2018'de Rinkeby'de bir pizzacıya girip ateş açtığı zaman 16 yaşındaydı. Bir kişi başından vurularak öldü. Bu saldırının "Ölüm Devriyesi" suç çetesi adına işlenen cinayet olduğu ortaya çıktı. Basında büyük ilgi gördü.

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, Abdirizak Abdimalek Osman, küçük yaşından dolayı sadece üç yıl kapalı çocuk tutukluluğuna mahkum edildi. Mahkeme kararına göre cinayet sırasında bir yetişkin olsaydı 18 yıl hapis cezasına çarptırılacaktı.

Bu yaz, 21 Temmuz, Kungsbacka'daki bir alışveriş merkezinde izinli olarak serbest bırakıldı. O zamandan beri Abdirizak Abdimalek Osman polisin onu bulduğu Perşembe gününe kadar kaçtı. Stockholm’un batı semti Hjulsta’da bu gece  başka kişilerinde bulunduğu bodrum odasında tutuklandı. Stockholm Kuzey'deki izleme bölümü başkanı Stephan Kiernan, ”Kişinin daha fazla suç şüphesi olduğundan şüpheleniyoruz” diyor.

Tutuklamalar, polisin suç çetesi ortamında şiddet sarmalını durdurmak için tasarlanmış özel polis timi "Portia" çerçevesinde gerçekleşti. Kaçan katili tutuklayan polis özellikle onu aramıyordu. Polis, tesadüfen onu da buldu ve tutukladı.

Abdirizak Abdimalek Osman, geçen yazdan beri aranıyordu. Polisin bulması ve onu tutuklamayı başarması, Järva bölgesindeki uzun vadeli çalışma için iyi bir işaret olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda diğer şeylerin yanı sıra, polis bu geceki tutuklamalarla ilgili olarak şüpheli ciddi silah suçunu soruşturması da yapıyordu. Olay esnasında iki silah bulunduğunu da belirtiliyor.

İsveç Rinkeby cinayet pizzacı Abdirizak Abdimalek Osman katil Kungsbacka Hjulsta Portia Ölüm Devriyesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ