İSVEÇ’TE KORONADAN BUGÜN 138 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsveç’te haftanın virüsle ilgili son açıklamalarımna göre son 24 saatte 138 artışla 10 323 kişi yaşamını yitirirken, 4 703 yeni vaka artışıyla da toplan vaka 523 486 oldu. Hastanelerde 4 518 kişi tedavi görüyor ve bunlardan 368 kişi de yoğun bakım ünitelerinde bulunuyor.

İSVEÇ’TE KORONADAN BUGÜN 138 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
İSVEÇ’TE KORONADAN BUGÜN 138 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ  Admin
Bu içerik 568 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç’te koronadan bir yandan vakalar ve ölüm oranları artarken aşılama konusunda yeterli çalışmalar yapılmadığı eleştiriliyor. Ana muhalefet partisi Ilımlı Muhafazakar Parti, hükümetin derhal toplu aşılama için bir kampanya başlatmasını talep ediyor. Parti yetkilileri, “Sağlık ve bakım personelinin aşılanması başta gelen hedeflerden biri olmalıdır” görüşünü ileri sürüyorlar.

İsveç'in kullanmaya başladığı covid-19 aşılarından birini sunan ilaç şirketi Pfizer, önümüzdeki haftadan itibaren önceden planlanandan daha az doz teslim edeceği duyruldu. Azaltmanın geçici olduğu ve Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü'ne göre üretim kapasitesinin yükseltilmesi çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Üretim kapasitesinin yükseltilmesinin ne kadar süreceği ya da İsveç'in nasıl etkileneceği henüz bilinmiyor.

Basına yansıyan haberlere göre bazı bölgelerdeki sağlık personelinin Moderna aşısından kaçındıkları ve yan etkileri konusunda yazılı belge istedikleri ileri sürülüyor. Bu konuda Sosyal İşler Bakanlığı’nın garanti verdiği belirtiliyor.

İsveç koronavirüs aşı Pfizer Moderne Ilımlı Muhafazakar Parti Ulf kristensson
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ