ABD’NİN 46. BAŞKANI JOE BİDEN OLDU

ABD’nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris yemin ederek göreve başladı. Biden, yemin etmesinin ardından yaptığı konuşmada "Bugün Amerika için demokrasi günü, tarih ve umut günü, yenilenme ve kararlılık günü. Tarihe geçecek yeni bir kararlılıkla dolu bir gün" ifadelerine yer verdi.

ABD’NİN 46. BAŞKANI JOE BİDEN OLDU
ABD’NİN 46. BAŞKANI JOE BİDEN OLDU Admin
Bu içerik 818 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Amerika’da yapılan seçimlerin ardından bir türlü Joe Biden’e karşı yenilgiye kabul etmeyen Başkan Donald Trump, yaptığı tüm başvurular Yüksek Mahkeme tarafından geri çevrilmişti. Bugün gönülsüz olarak Başkanlığı yeni seçilene bıraktı.

Joe Biden yemin ederek ABD'nin 46. Başkanı olarak göreve başladı. İlk elde  Joe Biden'ın arabasındaki plakada 46 olarak değiştirildi. Biden, yemin töreninin ardından çelenk bırakma töreni için Arlington Ulusal Mezarlığı'na gitti.

Joe Biden törende yaptığı konuşmasına birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak kısaca şunları söyledi:

”Bizi desteklemeyenler için şunu söylemek istiyorum, beni ve kalbimi ölçün. Eğer hala katılmıyorsanız katılmayın bana çünkü bu demokrasidir. Barışçıl bir biçimde katılmama hakkınız var. Muhtemelen bu ulusun en güçlü olduğu alan. Bana katılmayabilirsiniz ama bu birlik olmamızı engellemiyor. Tekrar söylüyorum, tüm Amerikalının başkanı olacağım. Beni destekleyenler için olduğum kadar desteklemeyenler için de Amerika'nın Başkanı olacağım. Amerikalılar olarak, liderler olarak bizim bir görevimiz var, anayasamımızı onurlandırım, halkımızı korumamız gerekiyor.”

Beyaz Saray'dan ayrılan Donald Trump ve eşi Melania Trump, Florida'ya uçtular.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Donald Trump’ın başkanlık dönemini kısaca sert bir biçimde eleştirdi. Löfven, “Trump'ın Beyaz Saray'daki zamanı nihayet sona erdi. Başkanlığı kaos, bölünme, tehditler ve nefretle özetlenebilir” dedi.

Löfven, Joe Biden için ise; “Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i tebrik ediyorum. Hükümetimiz, Başkan ve yönetimi ile yakın çalışmayı dört gözle bekliyor. Önümüzde önemli bir ortak çalışma var - demokrasi, barış, güvenlik, refah, iklim ve uluslararası işbirliği” ifadelerini kullandı.

ABD Joe Biden Başkan yemin ABD Başkanı Başkan Yardımcısı Kamala Harris Donald Trump
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ