MATEMATİK PROFESÖRÜ BRİTTON: ”AĞIZ MASKESİ KULLANMAK RİSKİ AZALTIR”

Matemetik profesörü Tom Britton insanların ağız maskesi kullnması durumunda virüsün yayılma oranını yüzde 10 ile 15 arasında azaltacağını belirtti. Britton; “Tüm İsveçliler ağız koruyucu maskesi takmaya başlarsa, enfeksiyonun yayılmasını yüzde on ila on beş oranında azaltabiliriz.”

MATEMATİK PROFESÖRÜ BRİTTON: ”AĞIZ MASKESİ KULLANMAK RİSKİ AZALTIR”
MATEMATİK PROFESÖRÜ BRİTTON: ”AĞIZ MASKESİ KULLANMAK RİSKİ AZALTIR” Admin
Bu içerik 553 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç 2.dalga virüs salgının durduramazken bu kez de 3.dalga olarak adlandırılan İlgiliz mutasyona uğramış varyantını konuşmaya başladı. İngiliz varyantı yüzde 10 dolaylarında İsveç’in dört bölgesinde bulunuyor. Kişiler kartina altına alınmış olsalar da, her gün yeni vakalar tespit ediliyor. İsveç'te ikinci pandemi dalgası zirveye ulaşmış gibi görünüyor - enfeksiyonun yayılması bir şekilde yavaşlamaya başlamış olsa da, korona ile enfekte olmuş bir kişinin ortalama olarak kaç kişiye bulaştığını gösteren R sayısı şu anda 1'in altında bulunuyor.

Stockholm Üniversitesi matematik profesörü Tom Britton; “Ancak üçüncü bir dalga riski çok yakınımızda bulunuyor. Enfeksiyonun tekrar arttığı ve R sayısının tekrar 1'in üzerine çıktığı bir durumda, yeni önlemler alınmalıdır. Önlemlerden biri, tüm kapalı ortamlarda, örneğin trenlerde, marketlerde ve alışveriş merkezlerinde ağız koruyucuları tavsiye etmek olmalıdır. Tüm halka açık kapalı ortamlarda ağızlık takmak biraz sıkıcı olabilir, ancak örneğin okulları kapatmakla karşılaştırıldığında hafif bir önlemdir, bu da çok daha büyük sorunlar anlamına gelir” görüşünü böyle açıklıyor.

ABD, Almanya ve Danimarka'dan yapılan üç araştırmayı yakından incelediğini söyleyen profesör, “ağız korumasının salgını yavaşlatmaya yardımcı olduğu sonucuna varılabileceğini düşünüyorum. Tüm çalışmalar, ağız koruyucu takıldığında enfeksiyonun yüzde 20 ila 30 arasında azaldığını gösterdi. O zamanlar, herkes takana kadar toplumda hiç kimsenin ağızlık takmadığı varsayılıyordu. Tom Britton, bazı İsveçlilerin halihazırda ağız koruyucu taktığını varsayarsak, kabaca konuşmak gerekirse enfeksiyonu yüzde 10 ila 15 oranında azaltmayı bekleyebiliriz. R sayımızın 1'in biraz üzerinde olduğu, yani enfeksiyonun arttığı bir durumla karşılaşırsak, ağız koruyucu kullanırsak bunu 1'in altına indirebiliriz. O zaman oldukça önemli bir etki elde ederiz” değerlendirmesini yapıyor.

Prof. Britton, kendisinin marketlerde, toplu taşıma araçlarında ve diğer halka açık kapalı ortamlarda ağız maskesi kullandığını belirtiyor.

İsveç Stockholm Üniversitesi Matematik prefesör Tom Britton Ağız Maskesi ABD Almanya Danimarka
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ