İSVEÇ’TE BUGÜNÜN KORONA BİLANÇOSU

İsveç Halk Sağlığı Kurumu’nun bugünkü basın toplantısınsa koronavirüsüne ilişkin güncel bilgiler verildi. Son 24 saatte 29 ölüm artışıyla toplamda 12 598 kişi yaşamını yirirdi. 4 920 yeni vaka artışıyla da 627 022 vaka sayısı rakamına erişti. Hastanelerde 5 079 kişi de tedavi görüyor.

İSVEÇ’TE BUGÜNÜN KORONA BİLANÇOSU
İSVEÇ’TE BUGÜNÜN KORONA BİLANÇOSU Admin
Bu içerik 625 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç’te değişen ölüm ve vaka sayıları devletin sağlık kuumlarını endişelendiriyor. İsveç Halk Sağlığı Kurumu’nun son 24 saatteki verileri de bunu doğruluyor. Bugün son 24 saatte sisteme giren 29 ölüm olayı varken yeni vaka sayısındadi 4 920 kişi artışı ürkütüyor. Stockholm’un kuzeyindeki bölgelerde son haftada ortalama olarak yüzde 20’nin üzerinde artışlar var.

Halkın aşılanmasındaki belirsizlik hâlâ sürüyor. İsveç’in yarı nüfusuna sahip İsrail halkının tümünü 1.doz aşısını gerçekleştirmişken isveç ancak yüzde 5’in altında bir aşılama gerçekleştirdi. Bunu genellikle aşı şirketlerinin dağıtım sorununa bağlıyor. AB, aşı şirketleriyle yapılan anlaşmalarda kurallara uyulmadığından yakınıyor.

İsveç Halk Sağlığı Dairesi birim başkanı Sara Byfors basın toplantısında, “Küresel olarak görülen vaka sayısındaki azalmanın biraz durduğunu görebilirsiniz. Ama yine de bir düşüş olduğunu kabul edebiliriz.İsveç’te son haftalarda farklılıklar var. AB düzeyine bakarsak, AB düzeyinde de vaka sayısında azalma olduğunu görüyoruz. Enfeksiyonun yayılması, Avrupa'daki farklı ülkeler arasında ve genel olarak dünyada farklılık göstermektedir” savını ileri sürüyor.

Yerel, yeni kısıtlamalar getirilecekse hangi verilerin dikkate alınacağını sorar. Sağlık Bakanı Lena Hallengren,”Tarihlerya da kararlar yok ama hükümetin gelecekte kullanabileceği önemli araçlar var. Onu ne kullanman gerekir” görüşünü dile getiriyor.

Basın toplantısından İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, “Sanırım hepimizin iyi algoritmalar olmadığını öğrendiğimizi bimemiz gerekir” diyor.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Sara Byfors, “İngiliz varyantından şüphelenilen vakaların 4. hafta ile 6. hafta arasında artı. 6. hafta boyunca bazı bölgeler için rakamlar (4. hafta parantez içinde) şöyledir:

- Gävleborg: Yüzde 25 (yüzde 10)

- Skåne: Yüzde 20 (yüzde 12)

- Västmanland: yüzde 13 (yüzde 7)

- Örebro: yüzde 11 (yüzde 1)” değerlendirmelerinde bulunuyor.

Diğer yandan, İsveç Başbakanı Stefan Löfven, İsveç Halk Sağlığı Kurumu üst düzey yöneticilerine yönelik tehditler konusunda bir açıklama yaparak, “Bu tür tehditler bana büyük acı veriyor” dedi.

İsveç koronavirüs İsveç Halk Sağlığı Kurumu Sara Byfors Başbakan Stefan Löfven Tehdit
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ