İSVEÇ’TE KORONA BİLANÇOSU AĞIRLAŞIYOR

İsveç Halk Sağlığı Kurumu bugünkü basın toplantısında koronavirüsündeki bölgelere göre artışa dikkat çekildi. Stockholm Bölgesinde yüzde 100’e varan bir artış gözleniyor. Son 24 saatte 82 ölüm vakasaı artışıyla 12 964 kişi yaşamını yitirdi. 6 179 yeni vaka sayısıyla toplam 675 292 vaka sayısına ulaşıldı.

İSVEÇ’TE KORONA BİLANÇOSU AĞIRLAŞIYOR
İSVEÇ’TE KORONA BİLANÇOSU AĞIRLAŞIYOR Admin
Bu içerik 764 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç Haşl Sağlığı Kurumu bugünkü basın toplantısında korona verilerini paylaştı. Son 24 saatte 82 kişi artışla 12 964 kişi yaşamını yitirirken 6 179 yani vaka artışıyla da 675 292 vaka kayıtlara geçti. Hastanelerde 5 285 kişi de tedavi görüyor ve bunlardan 231 kişi de yoğun bakım ünitelerinde bulunuyor. Şimdiye kadar 5 39 387 kişiye de 1.doz aşı uygulandı.

Kornovirüsü son üç hafta içerisinde Stockholm Bölgesinde yüzde 100 bir artışla yayılma gösterdi. İl İdare Kurulu hazırladığı raporunda, “gelişme hâlâ olumsuz ve bölgede enfeksiyonun yayılmasıyla ilgili durum ciddidir. Vaka sayısı artmaya devam ediyor ve 26 Şubat - 1 Mart döneminde bölgede 3.025 yeni covid-19 vakası tespit edildi. Bölgeye göre bulunan vaka sayısı yüzde yüz arttı. Bölgedeki hastanelerden birinde covid-19 için toplam 319 kişiye bakılıyor, bu rakam 26 Şubat'taki son durum raporundan 33 fazla. Bölgesel sağlık hizmetleri gergin. Enfeksiyondan korunma Stockholm'e göre enfekte olan kişi sayıdaki artış devam etti. Sağlık hizmetleri üzerindeki baskı arttı ve daha fazla hasta kabul ediliyor” diye yazdı.

Stockholm Bölgesine göre, gecikmeler "planlamadaki bir hatayla" ilgili olarak değerlendiriliyor. Plan, Astra Zeneca'nın aşısını evde bakım gören kişilere yönelik sağlık bakımında kullanmaktadır. Pfizer ile aşılanan personel bu aşıları gerçekleştirecekti. Astra'nın 65 yaş üstü kişiler için onaylanmasının beklenmediğini biliniyor ve 65 üstü kişilere uygulanmayacaktır.

Başbakan Stefan Löfven'e göre, AB koordinasyonu aşıların İsveç'e düzenlenmesinin ana yolu, ancak dışarıya başka seçeneklere bakmanın önünde bir engel yok. Başbakan gerekirse, AB’nin alımını beklemeden İsveç’in kendi inisiyatifiyle aşı alabileceğini belirterek, “Aşı koordinatörümüzün bunun ötesine bakma görevi var. Ne tür olanaklar var?”dedi.

İsveç koronavirüs İsveç Halk Sağlığı Kurumu aşı artış Başbakan Stefan Löfven Stockholm Bölgesi AstraZeneca Pfizer
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ