Türkiye dün gecede ayaktaydı

Türkiye, Yolsuzluk, rüşvet, karapara aklama, ihaleye fesat karıştırma, çıkar amaçlı örgüt kurmaya yönelik yapılan operasyon sonrası ortaya çıkan skandalı protesto amacıyla yapılan protestolar sürüyor.

Türkiye dün gecede  ayaktaydı
Türkiye dün gecede  ayaktaydı
Bu içerik 1477 kez okundu.

Mustafa Sönmez/ANTALYA


Yurdun çeşitli il ve ilçelerinde dün gece yapılan gösterilere polis müdalalelerde bulundu. Tomalar tazyikli su sıkarken, polisler biber gazı cop kullandılar. Protestolarda sürekli “Hükümet istifa”, “Yolsuzluklar örtülemez”, “Her yer rüşvet yer yer yolsuzluk” , “Hükümet istifa halk iktidara” gibi sloganlar atıldı.


Antalya’da da gösteriler her akşam sürüyor. Dün akşam  Cumhuriyet Alanında yürüyen göstericiler hükümeti istifaya davet eden sloganlar attılar. Yolsuzluk olaylarını şiddetle kınadılar. Çevrede polis yoktu ama sivil polisler konyovu belli bir uzaklıktan takip ettiler. Protesto gösterisi, polisin müdahale etmemesi nedeniyle olaysız sona erdi.


Yeni kabinede Adalet Bakanlığını görevini üstlenen Bekir Bozdağ’ın, yolsuzluk skandalını ta başından beri AKP’ye yönelik bir komplo olarak değerlendirmesi, halkta ister istemez “yargının bağımsızlığı” konusunda kuşkuları var. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın HSYK’yı eleştiren konuşmalar yapması bu savları ister istemez göçlendiriyor.


Hükümet hala emniyet mensuplarının yerini değiştirmeye devam ediyor. Böylece kimi birimlerde boşlukların doğduğu ve iş yapamaz hale geldiği basına gelen haberler arasında. Bu arada emniyette görevden alınan emniyet şube müdürleri mahkemeye gidiyorlar.


İsveç Postası


Antalya'daki protesto yürüyüşündeyim.


Boyun Eğmeyeceğiz


Hükümet istifa etmelidir... Daha fazla skandal istemiyoruz. Bu ülkeyi soydurmayacağız.


Kızlı - Erkekli, bu toplum bizim

Antalya Protesto Yolsuzluk Skandalı Türkiye İstanbul Ankara İzmir Hatay Adana
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ