İSVEÇ’TE KORONADAN BUGÜN 15 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsveç’te son 24 saat içinde ölüm vakalarında 15 artışla 14 173 kişi yaşamını yitirmiş oldu. 5 671 yeni vaka artısıyla da 1 007 792 vaka görüldü. Hastanelerde 7 118 kişi bulunuyor ve bunlardan 403 tanesi yoğun bakım ünitelerinde tedavi ediliyor. 2 852 689 kişi 1.doz, 826 762 kişiye de 2.doz aşı yapıldı. Toplamda 3 679 451 kişi aşılanmış oldu.

İSVEÇ’TE KORONADAN BUGÜN 15 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
İSVEÇ’TE KORONADAN BUGÜN 15 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ Admin
Bu içerik 916 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç’te koronadan durum fazla değişiklik göstermiyor. Vaka sayısında belli bir artış aşılanmalara karşın sürüyor. Ölüm oranlarımnda az da olsa düşüşler var. Hastanelerde tedavi görenlerin sayısında artış var. Yoğun bakım ünitelerinde yük devam ediyor.

Bugünkü basın toplantısında Sağlık ve Hasta Bakım Genel Müdür Vekili Johan Bratt, “Geçen bahar, başka rahatsızlıkları olanların bakıma başvurmadığını gördük. Şimdi çok az kişinin kansere tedavisi aradığını görüyoruz. Dikkatli olun. Randevu aldığınız taramalara ve bakım ziyaretlerine gidin. Bugün hastanelere 415 hastanın covid-19 ile hastaneye kaldırıldığını bildiriyor. Yokuş aşağı gidiyor ama daha hızlı gitmeli. Bu endişe verici. Görünüşe göre son birkaç haftadır bir platoda yatıyoruz. Düşmesi gerekir. Özellikle en yaşlı aşı olduğunda durumun değişmesi gerekiyor. Bu, planlanan diğer bakımı ertelememiz gerektiği anlamına gelir. Verilmesi zor bir karar” diyor.

Enfeksiyon kontrol doktoru Maria Rotzén Östlund, “Bölgemizde çok fazla covid enfeksiyonu vakası olduğuna dair Johan'ın endişesini paylaşıyorum. Yavaş bir aşamalı olarak çıkışımız var, ancak bu artıştan çok daha yavaş görünüyor. Düz bir yoldayız. Ne kadar çabuk aşı yaptığımıza göre enfeksiyon azalmalı. Ancak aşının etki göstermeye başlaması zaman aldığı için birkaç hafta sürecektir. Bir süre daha çaba göstermezsek, bu, birçok insanın enfekte olmaya devam ettiği anlamına gelir” ifadelerini kullanıyor.

Aşı Eşgüdüm Koordinatörü Magnus Thyberg, “Doğru gruptaki herkes mümkün olduğu kadar aşı olabilmelidir. 4. aşamayı planlanandan bir hafta önce açabildik. Ne başlangıçtı. Saat 11.15'te açtık ve 20.00'da 78.000 kişi uygulamada randevu aldı Dijital yer ayırtma daima açık. Aşılara olan büyük ilgiden dolayı çok mutluyuz. 500.000 oturum açma gerçekleştiğinde, uygulama zorlaştı ve birçok hata mesajı aldık” diyor.

İsveç Korona Aşı Sağlık ve Hasta Bakım Genel Müdürlüğü Johan Bratt Enfeksiyon Enfeksiyon Doktoru Rotzén Östlund Aşı Eşgüdüm Koordinatörü Magnus Thyberg
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ