Mehmet Kaplan, ‘koşullara göre bir bakanlık üstlenmeye hazırım’

Çevre Partisi/Yeşiller seçim çalışmalarına son noktayı bugün 15.00 de Medborgarplatsen’de koydu. Çevre Partisi/Yeşiller eşbaşkanlarından Gustav Fridolin’in en büyük baş ağrısı Pazartesi sabahı ırkçı İsveç Demokratları’nı seçimden üçüncü büyük parti olarak çıkmış görmek.

Mehmet Kaplan, ‘koşullara göre bir bakanlık üstlenmeye hazırım’
Mehmet Kaplan, ‘koşullara göre bir bakanlık üstlenmeye hazırım’
Bu içerik 1582 kez okundu.

Meydanda kendisine sorular yönelttiğimiz Gustav Fridolin sürdürdükleri seçim çalışmalarından oldukça memnun olduğunu belirtiyor. Seçimlerden yeni bir iktidar olasılığı çıkması durumunda Sosyaldemokratlar’la koalisyona gideceklerini söylüyor. Seçimlerde Çevre Partisinin üçüncü parti olarak çıkacağı doğrultusundaki umutlarını koruyor.


Mitinge  yaptığı konuşmada ırkçı partiye yüklenen Mehmet Kaplan, bu partinin seçimlerden üçüncü büyük parti olarak çıkması durumunda İsveç’te sornların artacağını dile getirdi. Konuşması sonrası kendisiyle görüştüğümüz Mehmet Kaplan, “Seçim kampanyamız başarılı geçti. Göçmenlerin yoğun yaşadıkları yerlerde toplantılar, mitingler yaptık. Rinkeby’de eşbaşkanımız  Åsa Romson yaz konuşmasını yaptı. Seçim çalışmalarının finalini de bugün Skärholmen ve Medborgarplatsen’de yaptık. Diğer partiler göçmen bölgelerine fazla gitmediler ancak sorun olduğu zaman oradalar. Seçim çalışmaları sırasında İsveç’in genelini dolaştım. Her yerde göçmenlerden ve Türkiye kökenli kişilerden çok ilgi gördüm. Ben bu kez yerel seçimlerde Stockholm bölgesinden adayım. Stokholm’u sekiz yıldır sağ koalisyon yönetiyor. Bu seçimde bu ittifaki bozacağız. Çünkü Yeşiller Partisi rekor bir artışla seçimden güçlenmiş olarak çıkacak. Hatta anketler zaman zaman Sosyaldemokratlara çok yaklaştığımızı gösteriyor. Bu nedenle ‘Kırmızı –Yeşil ya da Yeşil – Kırmızı’ bir koalisyon olabilir” dedi. Milletvekilliği seçimlerinde durumun biraz farklı olabileceğini belki bir iktidar kriziyle karşılaşılabileceğini ileri sürerek, “Kırmızı – Yeşil blokun şuandaki iktidar partilerinden fazla oy alacağı anlaşılıyor. Eğer yüzde elliyi bulamazsak, iktidara geldiğimizde hazırlanan bütçe İsveç Demokratları’nın oylarıyla reddedilir ve muhalefetin bütçesi fazla oy alırsa, bir hükümet krizi kaçınılmaz olur. Biz insanlara oy kullanmayacaksanız bile yedi partiden birine kullanın ama biz tercih edin diyoruz. Çünkü biz mecliste üçüncü parti olarak kalırsak, yapıcı özelliğimizden dolayı sorun yaşanmaz. İsveç Demokratları üçüncü parti olursa sorunlar yaşanır” ifadelerini kullanıyor.


Mehmet Kaplan’a bir ‘Kırmızı –Yeşil’ koalisyonunda adının bakanlık için geçtiği yolunda bazı söylentilerin varlığını hatırlatıyoruz; “Medyada bazı spekülasyonlar dolaşıyor. Bizim üç tane bakan adayımız var. Bunlardan ikisi eşbaşkanlarımız  ve bir de ekonomiden sorumlu milletvekilimiz var. Ama bunun dışında pazarlığa göre 5-6 hatta yedi bakanlık olabilir. Bence grubumuzun tüm milletvekilleri aday olabilir, hepsi yetkin arkadaşlardır. Elbette ben de aday olabilirim, hazırım. İnsanlarımız mutlaka oylarını kullanmalıdırlar” görüşünü dile getiriyor.


İsveç Postası


Çevre Partisi/ Yeşiller eşbakanları Gustav Fridolin ve Åsa Romson


Mehmet kaplan konuşurken
 

isveç çevre partisi gustav fridolin Asa Romson mehmet kaplan isveç genel ve yerel seçimleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ