İSVEÇ CHP BİRLİĞİ ÜYE TOPLANTISI YAPTI

İsveç’te kurulmaya çalışılan İsveç CHP ötgütü otuzun üzerinde üyenin katılımıyla ilk toplantısını yaptı. Tensta Träff’te gerçekleştirilen toplantı örgütün kurulması aşamasında umut verici görüldü.

İSVEÇ CHP BİRLİĞİ ÜYE TOPLANTISI YAPTI
İSVEÇ CHP BİRLİĞİ ÜYE TOPLANTISI YAPTI
Bu içerik 3525 kez okundu.

Toplantıyı geçici yönetim kurulu adına Ahmet Gül açtı. Gül konuşmasında neden bu kuruluşu geç de olsa kurulmaya çalışıldığını anlattı. Yurtdışında Türk vatandaşlarının Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı  ve Genel Seçimlerde oy hakkı tanınmasının siyasi partilerin örgütlerini kurmalarını gündeme taşıdığı ve bu vesile ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan eksikliklerin bu örgütün bir an önce kurulmasında rol oynadığını söyledi.


Söz almak isteyen üyelere söz verildi. İlk sözü alan Mustafa Sönmez, Kurulacak örgütün sırf kurulmak için kurulmaması gerektiğini vurgulayarak, işlevselliği ön planda olacabilecek bir örgüt yapısı çizdi. Özetle,“Ben bir gerçeğin altını çizmek, dilim döndüğünce vurgulamak istiyorum. Biz Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, birlik ve beraberlikten yana olan kişileriz. Biz katılımcıyız, ayrıştırıcı, ötekileştirici değiliz. Öylese, Atatürk’ü kurduğu bir partide olmak isteyenlerin birliği, beraberliği ve katılımcı yönünü ön plana çıkarması gereklidir. Ben her türlü tepeden inme atamalara, katılımcı olmayan dar kalıpçılığa, benim olsun da varsın az olsun anlayışına sonuna kadar, gücüm yettiğince karşıyım. İçimizde bu tür arkadaşların olduğuna olasılık vermiyorum ya da inanmıyorum.


Hepimizin amacı, İsveç’te birlik, beraberlik içerisinde demokratik kuralları ön plana çıkaran katılımcı bir İsveç CHP örgütü kurmaksa, tüm kişisel hırslarımızdan, beklentilerimizden sıyrılmamız, kurtulmamız gerekir. H. Bektaşi Veli’nin “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” ve “Her ne ararsan kendinde ara” sözlerini unutmayalım. Bu bağlamda H.Bektaşi Veli felsefesine sahip olmamız yolumuzun aydınlanmasına, çakır dikenlerinden temizlenmesine hizmet etmiş olur. Ya değilse, havanda su dövmekten bir adım öteye gidemeyiz. İsveç CHP örgütünü birlik, beraberlik içerisinde elimizi her türlü taşın altına koyarak, katılımcılık ruhuyla bu örgütü burada kuralım ve yaşamasını elbirliğiyle sağlayalım. Sizlerin durumu akılcı bir yolla değerlendireceğiniz düşüncesini, duygularını taşıyorum” dedi.

 

Mustafa Sönmez’den sonra söz alanlar genellikle kurulacak örgütün sağlıklı ve demokratik yapısının ön planda olması gerektiğini vurguladılar. Bu örgüt içerisinde kadınlarında bulunmasının önemini dile getirdiler.


İsveç CHP örgütünün 6 Aralık’ta kongresini yaparak yasallık kazanmasını ve çalışmalara yasal bir zemin üzerinde yapmasını belirttiler. Bu amaçla hem “Seçim Kurulu” hem de “Tüzük Komisyonu” oluşturularak kongreye kadar hazırlıkların sürdürülmesini kararlaştırdılar.


Seçim Kurulu’na, Mustafa Sönmez, Güler Alıcı, İdris Kılıç, Tüzük Komisyonu’na Taner Yıldız, Ahmet Gül, Deniz Gülsün Taşkıran, Ahmet Yüce seçildiler.


İsveç Postası





İhsan Kılıç, Feramuş Pektaş ve Bülent Koçak

Mustafa Sönmez

İdris Kılıç

Onur Sönmez

İhsan Kılıç

İhsan Saygın

Deniz Gülsün Taşkıran

Mustafa Başdağ

Ahmet Yüce

Haydar Akan

Katılanlar toplu halde

isveç chp stockholm tensta träff chp isveç türk sosyaldemokratları
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ