İSVEÇ POSTASI
Bugün İstanbul Tunelde toplanacak olan gazeteciler oradan Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyecekler ve üzerlerine kabus gibi çöken baskıları ve saldırıları kınayacaklar. Burada bir basın toplantısıda yapacak olan gazetecilere CHP’li milletvekilleri de destek olacaklar.
Gazetecilere İstiklal Caddesinde bulunan çok sayıda halkında destek vermesi bekleniyor. Gazeteciler kendilerine yönelik baskıları kınayan pankartlar taşıyacaklar ve basın üzerindeki baskılara son verilmesini isteyecekler.
Kimi yandaş basının hedef tahtası haline getirdikleri Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk’te “Tarafsız Bölge” programı sunucusu Ahmet Hakan’a yönelik AKP’ye kayıtlı 3 üyenin ve bir taraftarının saldırısına uğrayarak hastanelik olması basının çalışma ve kendisini ifade etme özgürlüğünün hangi boyutlarda olduğunun göstergesi olarak değerlendirmek gerekiyor.

Dünyada çeşitli tanınmış kuruluşların ve gazeteci örgütlerininin yayınladıkları istatistiklerde Türkiye’deki “basın özgürlüğü” dibe vurmuş durumda.
İsveç Postası olarak gazetecileri desteklerken, basın üzerindeki baskıları kınıyoruz.
