TÜRK GENCİ MURAT ERDAL GENÇ KIZIN HAYATINI KURTARDI

Stockholm Güney ilçelerinden Huddinge’nin göçmenler yoğun oturduğu Flemingsberg tren istasyonunda Pazartesi günü intihar etmek isyeteyen bir kızı Türk genci Murat Erdal Kurtardı. İntihar etmek için tren yolunda tel örgüye tırmanan, tel örgüye ile demir parmaklık arasında trenin gelmesini bekleyen kızı gören 20 yaşındaki genç Türk delikanlısı tel örgüden atlayarak kızı belinden yakaladı ve mutlak bir ölümden kurtardı.

İSVEÇ - 2015-03-10 23:10:56

Murat Erdal trenin altına kendisini atmak isteyen 17 yaındaki kızı kurtarmasından 10 dakika sonra olay yerine polis, Murat’a teşekkür ederek, ”Senin gibi insanlara gereksinimiz var” dedi. Olaydan sonra konuşan Türk genci Murat Erdal, ”Ben yapmam gerekeni yaptım. Başka türlü davranamazdım” ifadelerini kullandı.


Bir  okulda boş zamanları değerlendirme lideri olarak çalışan Murat Erdal, ”Tren istasyonuna geldiğim zaman bir şeylerin yerinde gitmediğini fark ettim. İnsanlar şaşırmış ve ne yapacaklarını bilmez haldeydiler.  Kızı görür görmez ona doğru koşmaya başladım ve belinden yakaladım. Bana ’Beni bırak’ diye bağırdı. Sakinleştirmeye çalıştım. Kendisi kaskatı kesilmiş, üşümüş ve elleri kan içindeydi” açıklamasını yaptı.


Murat, hastaneye kaldırılan genç kız hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadığını da dile getiriyor. Murat’ın bu davranışı sosyal meyda kendisi ”kahraman” mertebesine yükseltti. Çünkü İsveç’te pek çok insan yardım etmek yerine fotoğrafını çekmek ya da teefonda videoya kaydetmek için çaba harcıyor.


İsveç Postası olarak Murat Erdal’a bu örnek davranışından dolayı hem teşekkür ediyor hem de kendisini kutluyoruz.

İsveç Postası

Günün Diğer Haberleri